6. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GRUBU ANKARA PROGRAMI SIRASINDA ORTAK KÜLTÜREL DEĞERLERİ  PAYLAŞTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından düzenlenen  6. Türkçe Konuşan girişimciler programona katılan konuk girişimciler için program kapsamında l4 Nisan 2007 Cumartesi  ve 15 Nisan 2007 Pazar günlerinde düzenelenen rehberli şehir gezisi pek çok renkli anın yaşanmasına vesile oldu.

Şehir  gezisi sırasında Başkent Ankara'nın  tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek yakından tanıma fırsatı bulan konuk heyet üyeleri Keçiören Belediyesi tarafından işletilen Estergon Kalesi kültür tesisleri içindeki  ortak değerleri yansıtan alanlardan özellikle  etkilendiler .

Estergon Kalesi içinde Keçiören Belediyesi tarafından hizmete açılan  ve konu mankenkenleriniyle desteklenen sergileme anlayışıyla çekici görüntüler sunan Etnoğrafya Müzesini ziyaret eden konuklar  ortak yaşam kültürünü gösteren  eşyaları ve sergilenen ortak kültüre ait eserleri ilgiyle izlediler.  

Estergon Kalesi tesileri bahçesinde bulunan Azerbaycan Hocalı kenti anısına yerleştirilen Anıt, Azerbaycan'da gelen konuklar ve grup üyeleri tarafından ziyaret edilmiştir.

Azerbaycan Hocalı anıtının yakınında  bulunan Özbek Çadırı şeklindeki  kafe işletmesinde  çay-kahve molsı veren konuklar burada yerel kalpak ve başlıklarla  fotoğraflar çektirip, renkli ve neşeli anları paylaştılar. Özbek Çadırındaki neşeli ortam konukların  birbiriyle çok yakınlaşıp kaynaşmasına olanak sağlamıştır.

alt

Azerbaycan heyeti, Estergon Kalesinde, Azerbaycan Anıtı önünde anı fotoğrafında buluştu. 6. TKG programında heyet  başkanlığı görevini üstlenen Dr.  ELSHEN  EBULHESENLİ  (ortada) ve ELNUR JABBARLI (solda) dönem arkadaşlarına Azerbaycan'ın bağımsızlık öyküsü hakkında bilgi sundu.

alt

Ermenistan ile Azerbaycan arasında komşuluk ilişkilerini engelleyen kanayan yara halen devam etmektedir.

alt

6. TKG Grubu üyleri Özbek Çadırında  anı fotgrafı için yerel kaplak ve başlıkları giydiler. 6. TKG programına Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde bulunan İskeçe şehrinden katılan CENGİZ UZUN (sağ başta)  arkadaşlarının fotoğraflarını çekerken çok eğlendi. 

alt

TOBB tarafından Ankara ve İstanbul'da düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuk girişimciler Özbek Çadırı ziyaretinde renkli anlar paylaştı.