11. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR İSTANBUL'U REHBER EŞLİĞİNDE GEZDİ

11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kaspamında İstanbul'a gelen konuk heyet üyeleri için 24 Ekim 2010 Pazar günü rehber eşliğinde şehir gezisi düzenlenmiştir.

İstanbul’da Beşiktaş Deniz Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Yerebatan Sarayı, Ayasofya, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Meydanı ve Mavi Camii, Eyüp Sultan Camii, Piyerloti ve  Minyatürk Parkının rehber eşliğinde ziyaret etmekten çok memnun kalan  konuk girişimciler istanbul2a duydukları hayranlığı ifade etmişlerdir.

alt

 11. TKG grubu üyeleri Dolmabahçe Sarayı girişinde büyük ve mutlu  aile fotoğrafında yeraldılar.

alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuklar rehber eşliğinde gerçekleşen  Dolmabahçe Sarayı ziyaretinden memnun kaldılar.

alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rodos Adasından katılan KENAN AŞÇIZADE  Yerebatan Sarayı olara isimlendirlen Bizans sarnıcının sosyal  ve kültürel yaşama kAzandırılmış olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

alt

KKTC temsilcisi BURÇİN ÖZDENAK Minyatürk parkında Dolmabahçe Sarayı maketinin fotoğrafaını çekerken arkadaşları tarafından görüntülendi.

alt

Rehber eşliğindeki İstanbul şehir gezisi 11. TKG üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve bol neşeli, çok renkli anlar paylaşıldı.

alt

11. TKG üyeleri  İstanbul'da müze ziyaretlerinde tarihi silahların bulunduğu bölümde grup fotografında biraraya geldi. 

11. TKG programınıın son günlerinde iyice kaynaşan grup üyeleri istanbul'da müze ve saray gezileri sırasında arkadaşlıklarını geliştirme fırsatlarını değerlendirdi.

alt

Bu ziyaretler kapsamında İstanbul’da Türk ve İslam Eserleri Müzesinde (İbrahim Paşa Sarayı) sergilenmekte olan 1400 yıllık Kuran Sergisinin görülmesi de mümkün olmuştur.    

alt                                                  

11. TKG programına  Irak'ın Musul şehrinden katılan HAZIM DEVLET program kapsamında ziyaret edilen Dolmabahçe Sarayı'nı çok beğendi.

Genel olarak programda katılımcılara yeterli boş vakit bırakılamadığı için kısa boşluklarda ve özellikle İstanbul’da akşam saatlerinde alışveriş merkezlerinin ziyaret edilmesi sağlanarak, konukların  alışveriş   talepleri karşılanmıştır. 

alt

Sosyal etkinlikler ve müze ziyaretleri çok sayıda konuk tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Beklentilerinin çok üstünde ağırlandıkları ve Türkiye’nin bilmedikleri, tanımadıkları bir çok yönünü bu vesile ile görmüş olmaktan duydukları memnuniyet konuklarımız tarafından sıklıkla ifade edilmiştir.