11. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR BAŞKENT ANKARA'YI REHBER EŞLİĞİNDE TANIDI

TOBB'un konuğu olarak 11.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılmak üzere Ankara'ya gelen girişimcilerin Başkent Ankara'nın tarihi  ve kültürel mekanlarını rehber eşliğinde gezmeleri  mümkün oldu. 

17 Ekim 2010 pazar günü gerçekleşen şehir gezisi kapsamında açık olan fuarlar da ziyare  edilmiştir.

Altınpark'da bulunan ANFA Fuar merkezinde açılan  "Mobilya ve Dekorasyon 2010" Fuarı ile, Atatürk Kültür Merkezinde açılan  "16. Sanat ve El Sanatları Fuarını ziyaret eden konuklar çok yararlı iş grüşmeleriri ve yeni bağlantılar yapma fırsatı buldular.

alt

11. TKG programına katılan konuklar Atatürk Orman Çiftiliğinde Atatürk Evi yanındaki Cumhuriyet Devrimleri anıtını ziyaret etti. 

alt

Konuklar Kurtuluş Müzesindeki duygulu anlar yaşadıkları ziyaretin ardından müzenin  bahçesinde neşeli bie aile fotoğrafı için sıralandılar.

alt

11. TKG Programı katılımcıları Cumhuriyet Müzesinde balmumu heykellerin bulunduğu genel kurul salonunu beğendiler.

alt

11. TKg programına katılan  konuk girişimciler Etnoğrafya Müzesinde neşeli anlar paylştılar.

Konuk girişimciler  grubunun Ankara’da toplanmasını ardından, 17 Ekim 2010 Pazar günü  Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih MÜDERİSOĞLU'nun  eşliğinde  tarihi ve kültürel mekanların ziyaret ediimesi amacıyla bir gezi düzenlenmiştir.

Konuklar rehber eşliğinde  yaptıkları şehir gezisinden çok emmenun kaldılar. Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan Atatürk Evi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Çengel Han Rahmi Koç Sanayi Müzesini ziyarete den konuklar bu gezi program sırasında birbirlerini yakından tanımak ve kısa sürtede kaynaşmak fırsartını da değerlendirdiler.

alt

11. TKG Grubu üyeleri Keçiören Belediyesi tarafından Estergon Kalesi tesilerinde konuk edildi.

alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcıları Estergon Kalesinin burcunda hatıra fotoğrafı için biraraya geldi.  

Konuk girşimciler özel randevu ile ziyaret edilebilen Cumhurbaşkanlığı Köşkü bahçesinde bulunan Atatürk Köşkü’nü  de ziyaret etmekten çok memnun oldular ve Atatürk'ün yaşadığı mekanlarda bulunmaktan çok etkilendiler.                                                                                                                                                 

20 Ekim 2010 Çarşamba günü programdan sonra konuk heyet üyelerinin TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ticari faaliyetleri konusunda bir izlenim edinmeleri amacıyla, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu  ARMADA Alışveriş Merkezi ziyaret etmesi sağlanmıştır.  Bu ziyaret sırasında ARMADA AVM yöneticileri konukları karşılamış,  ikramda bulunmuş, AVM yatırımları ve işletmesi  hakkında bilgi vermiştir.