11. TÜRKÇEKONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMININ AÇILIŞ OTURUMU KAMU YETKİLİLERİNİN   KATILIMI İLE TOBB İKİZ KULELERDE YAPILDI

16-27 Ekim 2010  tarihleri arasında Balkanlar, Rusya, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB'un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla “11.Türkçe Konuşan  Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara, Konya ve İstanbul illerinde gerçekleşen bu programa Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen ve  yirmiiki ülke  ve üç özerk bölgeden gelen kırkbeş girişimci iştirak etmiştir.

alt

18 Ekim 2010 tarihinde TOBB Genel Sekreteri Mustafa SARAÇÖZ başkanlığında düzenlenen açılış toplantısına ilgili kamu kururluşlarını temsilcileri de davet edilmiştir.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet KÖSE  ve  Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Murat GÜRBÜZ toplantıya katılarak kısaca yeni kurulan Yurtdışı Türklrr ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı  tanıtmışlardır.

alt

Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılacak girişimcilerin berilenmesinde  görev yapan taraf olan  Dışişleri Bakanlığı ise,  İkili Ekonomik İlişkiler Daire Bakanı Artemis SÜMER, Kafkasya-Orta Asya Daire Başkanı Orhan IŞIK, Balkanlar ve Orta Avrupa Daire Başkanı Kazım  ÇAVUŞOĞLU, Konsolosluk İşleri Vize Daire Başkanı Bekir UYSAL,   ve Doğu Avrupa  Şube Müdürü Subutay YÜKSEL tarafından  yüksek düzeyde ve geniş bir katılımla temsil edilmiştir.,

 

Devlet Bakanlığı adına ise TİKA Bölgesel Projeler Koordinatörü Yeşim BAKTIR katılmıştır.

alt

Kamu idarelerinden gelen yetkili temsilciler kurumlarını kısaca tanıtmış,  dairelerinin  seminer kapsamındaki ülkelerle iş ilişkilerini ve bakış açılarını anlatmış, hoş geldiniz konuşmaları  yaparak katılımcılara iletişim bilgilerini aktarmışlar ve sorularını yanıtlamışlardır.

alt

Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ARTEMİS SÜMER (sağda)  Açılış oturumundasonra verilen molada  Bosna Hersek temsilcisi ARBER ALIJA (solda) tarafından iletilen yerel konularaı dinlemiş ve önerilerde bulunmuştur.

Konuk girişimcilerle yakından ilgilenen ve sorularını yanıtlayarak gerekli yönlendirmeleri yapan  ARTEMİS SÜMER  daha sonraki dönemde Madagaskar Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak başkent Antananarivo'ya atanmış, 2 yıllık görevinin ardından Bakanlık merkezine dönmüştür.

alt

Açılış Oturumu  konuk heyet üyelerinin kendilerini ve işlerini kısaca tanıtmalarını ardından toplantı sona ermiştir.  Fuaye alanında yapılan  düzenleme ile kamu yöneticileri ve konuk girişimcileirn  yüz yüze sohbet edebilecekleri, soru ve isteklerini yetkililere yöneltebilecekleri  bir ortam sağlanmıştır.

alt

Yunansita temsilcileri Açılış Toplantısında: Batı Trakya Gümülcine'den  HÜSEYİN KASAPOĞLU (solda)  ve Rodos Adasından  KENAN AŞÇIZADE (sağda)

11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının  Açılış Oturumu kamu görevlilerinin katılımıyla yenilen öğle yemeğinin ardından sona ermiştir.