11. TKG PRROGRAMI KATILIMCLARI İÇİN DEİK EV SAHİPLİĞİNDE ÇALIŞMA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları 25 Ekim 2010 Pazartesi günü akşam saatlerinde DEİK'i ziyaret ederek bilgi almıştır.

TOBB İstanbul Hizmet Binasında, Dış Ekonomik İlşkiler Kurulu DEİK ev sahipliginde düzenlenen bilgilendirme toplantısı ve çalışma yemeği haberine ulaşmak için lütfen DEİK bülteni linkini tıklayınız.

alt

25 Ekim 2010 tarihinde  DEİK’in ev sahiliğinde yapılan toplantıya  Avrasya İş Konseyi Başkanı Tuğrul ERKİN ev sahipliği yapmıştır. 

Toplantıda DEİK tanıtım filmi izlenmiş ve  Tuğrul ERKİN tarafından  Avrasya İş Konseyi ve DEİK faaliyetleri konusunda ayrıntılı bir sunuş yapılmıştır. Konuk heyet üyeleri adına Tuğrul Erkin'e kalpak sunulmuştur.  

Ayrıca DTİK Koordinatör Yardımcısı Begüm BALABAN tarafından Dünya Türkleri İş Konseyi platformu tanıtılmış ve katılımcılar eşleşme platformuna üye olmaya davet edilmiştir.

DEİK’de düzenlenen toplantıya I. TKG programı Kosova temsilcisi Adnan MUHAMETİ,   10. TKG programını Kırgızistan temsilcisi  Temirlan SARLYKBEK UULU’da katılmış,  Türkçe Konuşan Girişimcik programının iş ve özel yaşamlarına getirdiği farklılıklar konusunda deneyimlerini paylaşmışlardır.

DEİK ilgili iş konseylerinin başkan ve üyelerinin katılımının yanı sıra Afganistan Ticaret Ataşesinin iştirakiyle ülke bazında masa düzeni yapılarak bir çalışma yemeği düzenlenmiştir.  Yemek sırasında  firma temsilcileri ile  iş görüşmeleri yapılması olanağı olmuştur.

alt

Makedonya'dan AYFER İSLAM (sol başta)  Kosova'dan BARIŞ MACUN (soldan 2) ve Sırbistan Sancak'dan KEMAL ALCAN (soldan 3.)    çalışma yemeğinde DEİK üyeleriyle işbirliği olanakarı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

alt

Yunanistan-Rodos'dan gelen KENAN AŞÇIZADE  İBRAHİM KUNELLAKİ   çalışma yemeği sırasında DEİK yöneticileri ve bölge ülkelerinde iş yapan firma sahipleri ile deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı

alt

1. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Kosova'da katılan  ve Avrasya ülkelrinin programa dahil edilmesini TOBB yönetimine öneren ADNAN MUHAMETİ (sağdan 2.) DEİK  ev sahipliğinde gerçekleşen yapılan Çalışma Yemeğine katılarak, 11. TKG grubu üyeleriyle tanıştı. 

Yemek sırasında katılımcıların  DTİK eşleşme platformu üyelik formunu doldurmalarına yardımcı olunmuştur. 

alt

Türkmenistan temsilcileri  Bölge ülkelerinde iş yapmaya ilgi duyan firma yöneticilerini  yerel koşullar hakkında bilgilendirdi.