11. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİ EKONOMİ BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

TOBB tarafından düzenlenen 11.  Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuk girişimciler 20 Ekim 2010 Çarşamba günü Ekonomi Bakanlığını ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarlığı adına konuk heyeti İthalat Genel Müdürü Mustafa SEVER  kabul etmiştir. 

DTM yetkilileri tarafında yapılan sunumda, Türjiye'nin dış ticaret büyüklükleri açıklanmış ve Dış Ticaret Müsteşarlığının bölge ülkelerine yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verilmiştir.

alt

11. TKG üyeleri Türkiye ekonomisi konulu sunumu dinledi.

alt

11 TKG üyeleri Ekonomi Bakanlığı yöneticilerine ülkelerini ilgilendiren  teknik sorunlarını aktarma şansı buldu.

alt

Konuk girişimciler bu kabul sırasında, Türkiye ile ticaret yaparken  yaşadıkları güçlükleri ve karşılaştıkları  sorunları ifade etme olanağı bulmuşlardır.

alt

11. TKG programına Yunanistan’dan gelen Hüseyin Hüseyin KASAPOĞLU (sağda) , Erikli su dağıtımı konusundaki şikayetini toplantıda dile getirmiştir. Konuklar henüz İstanbul’da iken,  ilgili devlet Bakanlığının Erikli firmasını arayarak, sorunla ilgilendiği öğrenilmiştir.

Bulgaristan temsilcisi avukat DENİZ SAİDOV (ortada) ve Bosna Hersek'te gelen katılımcı  ARBER ALIJA (solda) Ekonomi Bakanlığı ziyaretinde Balkan ülkeleri temslcileri olarak birlikte yer aldılar.

11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 19 Ekim 2010 Salı günü Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden uzman Özge DUMLIPINAR "Türkiye’de yatırım  ortamı ve koşulları" konusunda sunum yapmış ve konukların sorularını yanıtlamıştır.