TOBB 11. TÜKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARAI  TARİHİ İPEKYOLU'NUN YENİDEN CANLANDIRILMASI PROJESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

alt

EİT ve IRU tarafından organize edilen ve Pakistan'dan yola çıkan İpekyolu TIR Kervanı'nın Ankara'ya varışı nedeniyle düzenlenen, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ülkeler arasındaki ticari işbirliği imkanlarına işaret etti. Hisarcıklıoğlu, ''Güneş yeniden doğudan doğuyor. Bunun farkına varalım ve ona göre vizyonumuzu oluşturalım'' diye konuştu.​
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, tarihi İpekyolu'nun canlandırılması yönündeki gayretlerinin ''nostalji yaratmak'' amacı taşımadığını söyledi ve dünya ekonomisinin GSMH'sının yüzde 51'inin Türkiye'nin doğusunda olduğuna dikkati çekti.
alt
11. TKG programına Bulgaristan'da katılan avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN (solda)  Rodos Adasından KENAN AŞCIZADE (ortada)  ve heyet başkanı İran'da REZA KAMİ (sağda) İpek Yolu töreninde anı şapkaları ile anı fotoğrafında yer aldılar.
Tarihi ipekyolu'nu yeniden canlandırılması için hazırlanan çok boyutlu projenin  ilk aşaması olan ve Palkistan'dan yola çıkan İpekyolu TIR Kervanının Ankara'ya varış törenlerine 11. Türkçe Konuşa girimciler programı katılımcıları da davet  edilmiştir. 
alt

TOBB'un merkez binası   ikiz Kuleleri bahçesinde ve  Başkanlık Kabul Salonlarında düzenlenen törenlere katılan 11. TKG Grubu üyeleri Ulaştırma Bakanı BİNALİ YILDIRIM ve TOBB Başkanı M.RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  ile hatıra fotoğrafı çektirme olanağı buldular. 

alt

İpekyolu Projesi kapsamında düzenlenen  törene ait ayrıntılı habere ulaşmak için lütfen TOBB haber linkini ziyaret ediniz.

alt

Bulgarisan temsilcisi avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılmaktan çok memnun oldu.