10. TKG PROGRAMI KATILIMCISI HOSEIN ARIAN'IN  BAŞKANI OLDUĞU EGE BÖLEGESİ VE İRAN İŞBİRLİGİ DERNEGİ YÖNETİCİLERİ  TOBB'U ZİYARET ETTİ
 
10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran-Tahran'dan katılan endüstri mühendisi HOOSEIN ARIAN  Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneğinin kururluş  çalışmalarını  2012 yılında taamlatarak, kururcu başkanlık görevini üstelenmiştir.
 
Ege Bölgesi ve  İran İşbiriği Derneği yöneticileri 21 Ağustos 2013 Çarsamba günü, yeni İran Büyükelçisi ALİREZA BİKDELİ ile tanışmak için Ankara’ya bir çalışma ziyareti düzenlemiştir.
 
Dernek yönetim kurulu üyeleri  ve aktif üyelerinden oluşan bir heyet aynı tarihte TOBB'u da ziyaret ederek, TOBB yetkilileri ile tanışmıştır. 
 
alt
 
2012'de izmir'de Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Dernegini  kuran HOSEİN MEHRDAD ARİAN,  (sağdan 3.) halen dernek Başkanı görevini de yürütmektedir. 

TOBB tarafından Mayıs 2010'da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran-Tahran'dan katılan HOSSEIN MEHRDAD  ARIAN, programdan sonra da TOBB  ile iletişimini güçlendirmiş ve  ilişkisini sürdürmüştür.  
 
Hossein Mehrdad Arian,  TOBB tarafından düzenlenen  2011 DTİK Kurultayına ve  60. Yıl Kutlama Programına katılmıştır.
 
Bu Dernegin esas faaliyet amacı İran’da yatırım yapmak isteyen Türk firmalarına Iran’da destek olmak, aynı şekilde Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen İranlı firmalara Türkiye’de belli iletişim ağını kullanarak yardımcı olmaktır.
alt
 
Dernek yöneticileri ve HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  (sağdan 5.)  Ankara'da bulundukları sırada İran  Büyükelçisini de ziyaret etmiştir.
 
TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanı Füsun KARACASOY ve TOBB Uluslararsı İlşkiler Müdürü Deniz YALÇIN  ile toplantı yapan heyet üyeleri, dernegi faaliyetleri hakkında TOBB yetkililerine bilgi verdiler ve  işbirligi olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundular.
 
Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği heyetine TOBB sosyal tesislerindelki kafeteryda öğle yemeği ikram edilmiştir.
 
Bu ziyarete ilgili  fotografları görmek için Ege Bölgesi ve İran İşbirligi Derneginin web sayfasını ziyaret etmek gerekmektedir.