16. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMININ AÇILIŞ TÖRENİ  TOBB İKİZ KULELERDE YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Kasım – 05 Aralık 2012 tarihleri arasında, Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde  düzenelenen “16.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”na 23 ülke    ve 3 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 46 katılımcı iştirak etmiştir. 

26 Kasım 2012 Pazartesi günü İkiz Kuleler Binasındaki toplantıs alonlarında gerçekleşen Açılış Törenine Kamu tesilcilerinin katılımı konuklar tarafındna memnuniyetle karşılanmıştır. 

Toplantının açış konuşması TOBB Genel Sekreter Yardımcısı ALİ EMRE YURDAKUL tarafından yapılmış ve kamu temsilcilerine de sırayla söz verilmiştir.

alt

Kamu kurmlraının temsilcileri Cüneyt YAVUZCAN (soldan 2.)  Meral GÜNDÜZ (sağdan 2.) ve  Mehmetali  AKDAĞ  (sol başta)  programın açılış toplantıısnda 16. TKG üyeleri ile tanıştılar.      

Dışişleri Bakanlığı Kafkasya-Orta Asya   Daire Başkanı Cüneyt YAVUZCAN,  Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire  Başkanı Meral GÜNDÜZ, Milli Eğitim Bakanlığı  Türk Cumhuriyetleri ve Balkan Ülkeleri Grup Başkanı Mehmetali  AKDAĞ ile TİKA ve KOSGEB tesilcilerinin katıldığı açılış otururmunun ardından konuk heyet üyeleri kamu kurumu temsilcileri ile yüzyüze görüşerek, sorunlaraını anlatma fırsatı buldular. 

alt

Kazakistan Heyeti TOBB Genel Sekreter Yardımcıs ALİ EMRE YURDAKUL'a  kamçı hediye etti.

Konukların kamu yetkililerine yönelttigi sorular  kamu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen öğle yemeğinde  de devam etti. Konuklar kendilerine gösterilen üst düzey ilgiden ve sorularına verilen yanıtlar ve sorunların giderilmesi konusunda verilen sözlerden çok memenun oldular.

alt

 16. TKG Programı katılımcıları ülke adlarına göre alfabetik olarak düzenlenmiş  toplantı masasında yerlerini aldılar. 

alt

(Sağdan itibaren) Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Bulgaristan  delegeleri programın açılış otururmunda TOBB ve kamu kurumu yetkililrini dikkatle dinledi. 

alt

KKTC'den FUAT ATEŞ  (sol başta), FİKRİ ÖZALTIN (ortada)  ve Kosova'dan BERKANT CURİ açılış oturumunda kaynaşarak, kısa sürede samimi arkadaş oldular.

BERKANT CURİ programdan sonra arkadaşlaraını KKTC'de ziyaret etmiştir. TKG portalındaki haberimize bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Açılış otururmuna katıln 16. TKg heyetei sunumları dikkatle izledi.

alt

İran'dan ŞEHRAZAT REŞİDİNİA  (sol başta) ve Bulgaristan'dan TENİZLE OSMAN (sağdan 2.) Almanya temsilcileri ile açılış oturumu öncesinde kamu temsilcilerini karşılamaya hazırlanıyorlar.

alt

Kırım temsilcileri USEİN EGİZOV (sol başta)  ve  MUKHSİM FUKALA (sağ başta) Cüneyt YAVUZCAN'a dostluk kalpağı sundu.

alt

14. TKG programıa Almanya'dan katılan GÜLTEKİN DEMİR (sol başta) ve CEM GÜLER (soldan 2.) açılış otururmunu Afganistan temsilcileri ile birlikte izlediler.

alt

 

Afganistan temsilcileri)   MOHAMMAD HASHİM BAYKARA JURAQOL (solda) ve   SUAİD M. HANİF M.SHRİF (sağda) Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı Cüneyt YAVUZCAN'a kaftan giydirdi.

alt

Kırgızistan Grubu üyeleri MİRBEK OKENOV (sol başta),  BAKYT DEGENBAEV (soldan 2.) ve SHAMSHİBEK ERGESHOV (sağ başta ) Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi Mehmetali AKDAG'a KIRGIZ Başlığı  sundu. 

alt

KIRIM temsilcileri progra davet edildikleir için özel  teşekkürlerini ifade etti.

alt

Türkmenistan Grubu MERDAN ABDYRASULOV (sol başta)  ve YLYAS GARAJAYEV (sağ başta) Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı  Meral GÜNDÜZ'e hediye sundu.