MAHMUT TUNABOYLU'NUN KİTAPLARI TUNA BOYUNDA TANITILDI

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAİMOVA'nın başkanlığında Türkçe dilinin geliştirilmesi için  Ruscuk bölgesinde başarılı  çalışmalar yapan GÜNEŞ Türkiye ile Kültürel İlişkiler Derneği, Türkiye'den  merhum öykücü MAHMUT TUNABOYLU'nun kitaplarını tanıtmak üzere bir program düzenlemiştir.

alt

Güneş Türkiye İle Kültürel İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen  Kurban Bayramı’ programı 14 Kasım 2010 tarihinde Bulgaristan’ın Rusçuk kentinde gerçekleşmiştir.

Ebru ve etnografya sergisi ile konser etkinliklerini içeren programda Gazeteci-Yazar Mahmut Tunaboylu ve kitapları da tanıtılmıştır.

Güneş Türkiye İle Kültürel İlişkiler Derneğini faaliyeterine ait farklı fotoğraflara bu lnkten ulaşmak mümkündür.

Ailesi 1938'de Yenipazar- Söğüt Köyünden Türkiye'ye göç ederek Çorum'a yerleşen Mahmut TUNABOYLU'nun kökleri soyadında da anlaşaılacagı üzere Tuna boylaraına dayanmaktadır.  

Çeşitli ulusal ve yerel gazeteler ile yerel televizyonlarda görev yapan Tunaboylu, 1980 yılından itibaren radyo için oyun yazmaya başladı. Tunaboylu'nun yazdığı oyunlar, TRT Ankara, İstanbul ve İzmir Radyoları ile KKTC Bayrak Radyosu'nda yayımlandı. Roman, oyun ve senaryo dallarında 14 ödül alan Tunaboylu'nun 7 kitabı yayımlandı. 48 yaşında hayatını kaybeden yazar adına Çorum'da Öykü Ödülleri düzenlenmektedir.

Çorum Hakimiyet Gazetesinde yayınlanmakta  olan haberin ayrıntılarına ulaşmak için  internet gazetesinin linkinin tıklanması  yeterli olacaktır.