KERKÜK'LÜ  TÜRKMEN İŞADAMLARI  MALATYA'YA BİR ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Irak Türkmen İşadamları Derneği  20 Nisan 2012 tarihinde Malatya'ya çok başarılı bir çalışma ziyareti gerçekleştirmiştir. İşadamları ve Irak Devletinin su, elektrik vb altyapı idarelerinde çalışan beş mühendis ve yöneticilnin bulundugu heyet yirmisekiz kişiden oluşmuştur. 

Musul  Ticaret  Ateşesi   katkılarıyla düzenlenen bu ziyarete Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği yapmıştır.  

alt

9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (solda)  Türkmen işadamlarının Malatya ziyareti ile yakından ilgilenen Malatya TSO Genel Sekreteri ERKAN GÖLGELİ'ye (sağda) teşekkür  etti.

alt

12. TKG programı heyet başkanı SUPHİ MUTAPÇI (sağdan 2.) 1. TKG üyesi HÜSEYİN BEYOĞLU (soldan 2. ) ve 9. TKG üyesi KHALİD MAYAS (sağ başta) Türkmen işadamları heyeti adına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı AHMET ÇAKIR'ı (sol başta) ziyaret etti.

alt

Kerkük Türkmen İşadamları Dernek Başkanı SUPHİ MUTAPÇI (sağdan 2.) ve Başkan Yardımcısı HALİT MAYAS (sağ başta) Malatyalı işadamları ile işbirliği görüşmesi yaptı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği yapılan görüşmeleri ve çalışmaları özetleyen bir bilgi notu hazırlamıştır. Başarıyla sonuçlanan ziyaretin sonuçları bilginize sunulmaktadır:

20  Nisan 2012  OSB ZİYARETİ

1. Fabrika ziyareti :

Malatya  bölgesinin tavuk  üretim üssü  konumunda  olması  sebebiyle, OSB içinde faaliyet  gösteren  CEYHAN PİLİÇ  firması ile   görüşmeler yapıldı. heyet üyeleri üretim tesislerini ziyaret etti. Firma  elle  kesim  ile  üretim yaptığı için   özellikle misafirlerimiz  bu  fabrikadan  tavuk almak  adına   görüşmeler yaptı.  Türkiye’nin  Irak bölgesine ciddi  anlamda  tavuk ihracatı  ve  yumurta  ihracatı yapması  sebebiyle, özellikle bu fabrika  ziyareti uygun görüldü.

alt

Kerkük Türkmen işadamları heyetinde yeralan 9. TKG üyesi KHALİD MAYAS  (arka sırada, sağdan3.) 12. TKG üyesi KHALİD MEKNECİ (arka sırada sağdan 4.), 15. TKG üyesi İSAM ABBAS MUDRAB-ESAM VENDAVİ   (sağdan 5.), 1. TKG üyesi SAVAŞ SABUNCU (arka sırada, sağdan 6.),  (arka sırada  soldan 4.),  15. TKG üyesi  MOHAMMED  M. TAHER (arka sırada, soldan 2.), 10. TKG üyesi OMAR MAYAS  (ön sırada, soldan 2.)   ve  (ön sırada soldan 5.)  Malatya ziyaretinden çok memnun kaldı. 

2. Fabrika ziyareti:

2010  yılında  ülkemizde  yılın  KOBİ’si  seçilen ve  Başbakanımızdan ödül alan   MİMSAN  MAKİNA   firması    ziyaret edilmiştir .Gelen heyetin  %25 ‘lik   bölümünün makine ekipman    üzerine   faaliyet göstermesi nedeniyle  ziyaret  gerçekleştirilmiştir.

3. Fabrika  ziyareti:

Tekstil  sektöründe,  ilimizin en büyük    entegre tesisi olan     ÇALIK HOLDİNG bünyesindeki GAP TEKSTİL     firması  ziyaret  edilmiş ve  üretim tesislerinin gezilmesi mümkün olmuştur. 

alt

 

MALATYA TİCARET  VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN  DÜZENLENEN İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

Oda üyelerine,  IRAK’tan gelen  girşimcilerin sektörlerine ait  önceden  bilgi verilmiştir. 20 Nisan 2012 arihinde düzenlenen  ikili iş göüşmelerinde   basın mensupları da davet edilmiştir. Oda Başkanının  "hoşgeldiniz" konuşmasının ardından başlayan   ikili iş görüşmeleri çok başarılı geçmiş ve verimli sonuçlare elde edilmiştir.

Malatya Ticaret va Sanayi Odası üyesi otuzüç  firma  sahibi veya yöneticisi konuk işadamları  ile ikili iş görüşmeleri  yapmışlardır. İnşaat  sektörü  başta olmak üzere  özellikle  Gıda sektörü ve   tekstil sektöründe olumlu görüşmeler olmuştur.

Görüşmeler sonrasında  Malatyalı işadamları  konukları kendi  fabrikalarına   götürerek, tesislerini  gezdirmişlerdir.  

Demir Plastik, Çelteks  Çocuk Bezi, Çelebi Bakliyat, Mir Perforje, Mert  Plastik, Bilgiç  Yapı  gibi şirketler Iraklı işadamları ile iş bağlantıları gerçekleştirmiştir.  

Görüşmeler sonrasında   konukları diğer STK’nı da  ziyaret etmişlerdir.

Aynı  gün  konuklar ilimizde  uluslararası  yayın yapan  Vuslat  TV programına çıkarılmış ve Türkmen kardeşlerimiz ile ilimiz arasında bağlantı  kurulmuştur.

21  NİSAN 2012   TURGUT ÖZAL  TIP MERKEZİ  ZİYARETİ

Türkmen heyetinde hem  işadamı hem de    doktorlar  olması  sebebiyle ,  Kerkük  bölgesinde de  doktor eğitimindeki zorluklar nedeniyle, Malatya İnönü  Üniversitesi Tıp Fakültesine bir ziyaret düzenlenmştir.

Ortadoğu’nun  en büyük hastanelerinden olan   ayrıca Karaciğer  naklinde  Dünya’nın  ikinci, Avrupanın da  birincisi  konumunda  olan Turgut Özal  Tıp Merkezi Hastanesi  Başhekimi ziyaret edilmiş,  hastane ziyareti yapılmış, ziyaret  sonrasında Başhekimden talepte bulunularak, Kerkük’ten gelecek olan  doktorların  eğitilmesi  konusunda destek  istenilmiştir.

Görüşmelerin tamamlanması  sonrasında, konuklara hem  ticaret, hem de   sağlık konusunda destek  verebilmek için, heyet üyeleri  10-13  Mayıs 2012  tarihinde Malatya'da yapılacak olan Yapı  Fuarına   ücret ödemeden katılmaya davet edilmiştir.  Gelecek heyetle  beraber  doktorların da Malatya'ya   gelerek,  İnönü Üniversitesi  Turgut Özal  Tıp merkezinde eğitim  almaları önerilmiştir.

alt

9. TKG üyesi KHALİD MAYAS  (ortada) Malatya'da gerçekleştirilen fabrika ve iş yeri ziyaretlerinde yararlı bağlantılar kurdu.