BULGARİSTAN'DAN 15. GRUP ÜYESİ MECBURE EFRAİMOVA  ANKARA ZİYARETİ SIRASINDA IRAK'TAN  9. GRUP ÜYESİ HALİd MAYAS İLE TANIŞTI

Bulgaristan'ın Ruscuk şehrinde yaşayan Türkçe  ögretmeni ve Güneş  Türkiye ile İlişkiler Kültür Derneği Başkanı MECBURE EFRAİMOVA  24-28 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'u ziyaret etti. 

 Aynı tarihlerde iş görüşmeleri ve iş ortağı NAZAR  Bey'in safra kesei ameliyatı  nedeniyle  Ankara'da bulunan  9.Grup üyesi Irak-Kerkük'en  HALİd MAYAS, 24 Haziran 2010 Perşembe günü Ankara Kızılay'da bulunan Mülkiyeliler Birliği'nin bahçesinde gelecekte TKG Gurbunda arkadaşı olacak Mecbure Öğretmen içi bir tanışma  yemeği düzenledi. Türkiye'nin doğu ve batı komşusu iki farklı ülkede Türk azınlık olarak yaşamak durumunda olan   konuklar ortak sorunlarını ve deneyimlerini paylaşarak kısa sürede kaynaştılar ve arkadaş oldular.   

Mecbure Efraimova bu tarihte yaklaşık 2.5 yıl sonra   Eylül 2012'de düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılmıştır.

alt

Halid Mayas (sağdan 1.) ve Mecbure Efraimova (sağdan 2.) Mülkiyeliler Birliği bahçesinde akşam yemeğinde-

alt

Bulgaristan ve Irak TKG üyeleri arasında Ankara'da başlayan arkadaşlık kısa sürede gelişti.

alt

9. TKG Programına Irak 'tan katılan Halid Mayas (arka sırada soldan 1.) ve 15. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Mecbure Efraimova (ön sıra sağdan 1.) Ankara'da Kent Otelin lobisinde neşeli anları paylaştılar.

alt

TKG gruplarının büyük çoğunluğunun konakladığı Ankara Kent Otelin lobisindeki piyano başında marifetlerini sergileyen TKG üğyeleri unutulmaz bir akşamı anılarının  arasına eklediler.