IRAK-KERKÜK TİCARET ODASI BAŞKANI  SABAHATTİN AL SALİHİ  TÜRK - ARAP EKONOMİ FORUMUNDA TOBB BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ 

Kerkük Ticaret Odası Başkanı ve 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Üyesi SABAHATTİN AL SALİHİ, Irak heyetle birlikte  26-27 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul'da 6. kez düzenlenen Türk Arap Ekonomi Forumu (TAF)'a katıldı.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına Irak'dan katılan Kerkük Ticaret Odası Başkanı SABAHATTİN AL S ALİHİ  (soldan 4.)  TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve DEİK Genel Sekreteri BAHRİ CAN ÇALICIOĞLU  (sağ başta) ile  özel bir toplantı yaparak Kerkük To ile TOBB arasındaki işbirliğinin güçlendiirlmesini önerdi. 

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU  İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK'in  ev sahipliğinde düzenlenen Türk Arap Ekonomi Forumunun açılışında yaptığı konuşmada bölgesel işbirliğinin önemine değindi ve konuklara şöyle seslendi:  

"Değerli Bakanlar, Kıymetli İşadamları,Tarih makas değiştirirken, değişim ve dönüşüm çağrılarına kayıtsız kalamayız. Gelin, geniş bir vizyon ve kapsayıcı entegrasyon projeleri ile bölgesel düzeni yeniden kuralım. Ortak gayretimizle Nil’de, Fırat’ta Dicle’de doğan medeniyetler, tekrar tarihin sahnesine çıksın. Bu havzaların insanları haysiyetli bir yaşam ile dünya sistemi içinde hak ettikleri yeri alsın. Şüphe yok ki, gelecek bunu başarabilenlerin, yani çoğulculuğu, açıklığı, özgürlüğü, katılımcılığı benimseyenlerin olacaktır. 

Değerli katılımcılar, Arap Dünyasının kaderi, biz Türklerin de kaderidir. Kalbimiz her zaman birlikte çarptı ve çarpmaya devem edecek. Sevincimiz, neşemiz, hüznümüz de ortak oldu ve olmaya devem edecek. Şimdi gelin hayallerimizi hedef, hedeflerimizi gerçek yapalım..."

-DEİK Genel Sekreteri Bahri Can ÇALICIOĞLU (sağdan 3) TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU (Sağdan 2.) sabahattin Al SALİHİ  (sağdan 3.) ve   Irak heyeti ile Forum sırasında  özle bir görüşme yaptı.-

26-27 Nisan 2011 tarihlerinde  Başbakanın himayesinde İstanbul'da  düzenelenen 6. Türk Arap Ekonomi Forumu (TAF) hakkkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için DEİK'in web sayfasının  linkini tıklamanız yeterli olacaktır.