6. GRUP ÜYESİ RAMAZAN GÜNDOĞDU   KIBRIS TİCARET ODASI ZİYARET PROGRAMINDA  TOBB BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ 

TOBB 6.Türkçe Konuşan Girşimciler Programı katılımcısı RAMAZAN GÜNDOĞDU, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan V. olarak görev yapmaktadır.

alt

M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU başkanlığında  bir TOBB  heyeti, Kıbrıs Türk Ticaret Odasının daveti üzerine 24-25 Temmuz 2010 tarihlerinde KKTC'ye  bir ziyaret düzenlemiştir. Bu ziyaret programı kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ekonomik kalkınmasının önündeki engelleri yerinde görüşmek ve çözüm önerileri geliştirmek için çeşitli toplantılar ve görüşmeler yapılmıştır.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı olarak bu görüşmelere katılan Ramazan GÜNDOĞDU'nun 26 Temuz 2010 tarihli mektubunu bilginize sunuyoruz: 

"Sayın Arkadaşlar, son 3 gündür TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Başkan Yardımcısı Halim METE ve   4 TOBB yetkilisi Kıbrıs Türk Ticaret Odasının davetlisi olarak bir dizi toplantı için  Kuzey Kıbrıs'a geldiler.  Ben de akşam yemeginde fıirsat bulmuşken, hepimiz adına sözcü olarak, TOBB Girişimcilik Programının faydalarından ve Web sitemizden bahsettim ve devam etmesinin gerek Türkiye içcin ve gerekse katılımcılar ve ülkeleri için önemli faydalar sagladıgını anlattım.

Sayın Başkanlar  bu görüşleri ifade etmemden çok memnun oldular ve bizden bu programın bir fizibilitesini yapmamızı ve  "daha ileriye nasıl götürebiliriz" seklinde bir calıışma yapıp, kendilerine iletmemizi istediler.

Şimdilik bilgiler bu kadar. Herkese saglık, mutluluk ve bol kazançlı işler diliyor,Müslüman arkadaslarımızın Kandillerini kutluyorum.
Saygılarimla
Ramazan Gündoğdu
Kuzey Kıbrıs (6.Grup katılımcısı)"

 alt
6. TKG üyesi Ramazan GÜNDOĞDU (solda), Halim METE (ortada), M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU (sağda) Kıbrıs Ticaret Odasının akşam  yemeğinde  aynı masada buluştular.  

Ziyaret sonrası, TOBB, DEİK Türk-KKTC İŞ Konseyi ile özellikle KKTC Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin KKTC Büyükelçiliği ve KKTC Teknik Yardım Eş-
Başkanı ile gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında KKTC Yatırım Konseyi kurularak, Konseyin ilk toplantısı 5 Ekim 2010 tarihinde Girne’de gerçekleşti. Konseyin 2. toplantsı da Girne'de 26 Kasım 2011 tarihinde gerçekleşmiştir..

Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ekonomik alanda gelişmesi konusunda yapılan çalışmaların ayrıntılarıa ulaşmak için bu linki tıklamanız yeterli olacaktır.