HALİT MAYAS  İLE İSTANBUL'DA MÜZE TURU YAPTIK

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Irak Kerkük Türkmen İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi HALİT MAYAS,  yılda birkaç kez, iş görüşmeleri ve mal alımları nedeniyle Türkiye'ye gelmekte ve İstanbul'u da ziyaret etmektedir. 

Halit MAYAS, Nisan  2010 tarihinde gerçekleşlen İstanbul ziyareti sırasında müzeleri  ve camileri  ziyaret etmiştir.  

Halit MAYAS, 1- 4 Nisan  2010'da  gerçekleştirdiği İstanbul programı kapsamında  bir hafta sonunu kültürel programlara ve müze ziyaretlerine ayırdı.

alt

Aksaray Mado'da "hoşgeldiniz" buluşmasında anılar. 

alt

Ertesi sabah yağmur altında Ortaköy iskelesinde   başlayan İstanbul turu, günün sonunda Dolmabahçe'de bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camisinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

alt

Ortaköy vapur iskelesindeki çay bahçesinde başlayan gün uzun bir gezi programını kapsadı.

İstanbul gezisi kapsamında  İstanbul Boğazında, Emirgan semtindeki Atlı Köşkün ev sahipliği yaptığı Sakıp Sabancı Müzesi gezilmiştir. 

alt

Müze ozellikle   padişah fermanları ve güzel yazı sanatı ile meşhur.  Halit MAYAS, Müzede sergilenen hat kolleksiyonuyla yakından ilgilenmiş, Osmanlıca ve Arapca yazılmış hat levhalarını okudu ve  bazı  hatların çevirilerini yaptı.

alt

Sabancı Müzesinin terasındna İstanbul Boğazı bir başka güzel görünür.

alt

Sabancı Müzesine ev sahipliği yapan Atl Köşk istanbul'un önemli simgelerinden biridir. 

alt

Emirgan İskelesinden puslu bir günde İstanbul' Boğazı manzarasını anılar arasına katmakta mutlu olduk.

Sabancı Köşkünün  hemen yakınında, Emirgan'da Çınar altında bulunan Sultan Abdulhamirt Camiini ziyaretinin ardindan İstanbul'u Bizanslılardan alan  Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdıgı Rumeli Hisarı'na gidilmiştir.

alt

Hisarin burçları arasından İstanbul Bogazının seyrine doyum olmadı.

Gezinin bir başka aşaması ise yakınlardaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafındna yönetilen Edebiyat Müzesi oldu. Bogaz sahilinden yuruyerek Aşiyan Mezarligindan tepelere tırmanarak, meşhur Türk şairi Tevfik Fikret'in şimdilerde müze olarak korunanan evine ulaşıldı.  O muhteşem tepeden, Bogaziçi Üniversitesinin hemen bitişigindeki müze bahçesisinden görünen  Istanbul Bogazı bir başka güzeldi.  

Akşam üzeri  vapurla Heybeliada'ya geçen Halit MAYAS'a Ada turu ardınan Halki Otelin alkonunda kahve ikram edildi. Güneşin Heybeliaada ile Burgazada arasından batışını  izledikten sonra da orman içinde  uzun bir yürüyüşle Halit Beyi  vapura ugurladık.

alt

Heybeliada'da Halki Otelin balkonunda Ada manzarasını da kayıt altına alarak mutlu bir günü sonlandırdık.