Dünya Türk Girişimciler Kurultayı 18 – 19 Kasım 2011’de  İstanbul’da   Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında Toplandı 

Dünya Türk Girişimciler Kurultayı 18-19 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda T.C Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)’in ev sahipliğinde 90 ülkeden 2200 Türk girişimci ve profesyonelin katılımları ile gerçekleştirildi

alt

-Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı Katılımcıları TOBB Başkanı ile Kurultay Salonunda-

Türkçe Konuşan Girişimciler Programının katlımcılarından oluşan 120 kişi Dünya Türk Girişimciler Kulltayına katılarak çoz özel bir  katkı sağlamış, Kurultay çalışmalarına farklı bir renk  katmıştır.

alt

IRAK, iRAN, KKTC  ve ROMANYA delegeleri DTİK Kurultayında yendien buluşmanın mutluluğunu paylaştı.

Kurultayın ilk günü olan 18 Kasım 2011 Cuma günü, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in Çalıştayı gerçekleştirildi.

TOBB/DEİK-DTİK Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Kurultayın açılış konuşmasında;  155 ülkede 6 milyonluk Türk Diasporası’nın küresel bir başarı portresi olduğunu, Dünya’nın her tarafına yayılmış altı milyon Türk iş adamının bir araya gelmesiyle ortak bir eylem planı hazırlamanın önemine dikkat çekerek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Diaspora ve Lobi kavramlarına çekinceli yaklaşılıyordu. Ancak bu birleşimle Turbo Türkiye olabiliriz. Hedefimiz Dünya’ya yön veren “Onlar Kulubü”nde yer alabilmektir. Bunu başarabilmek için 15 başarılı diaspora incelenmiş ve yol haritamız belirlenmiştir. Artık geleceği beraber planlamanın ve hızlanmanın zamanı gelmiştir. Çünkü beraber çalışmak başarının kendisidir. “

DTİK 2011 Kurultayı  konusunda  TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan fotograflı habere ulaşmak için bu linki tıklamak yeterli olacaktır. 

Türkçe Konuşan girimciler programı üyeleri Dünya Türk Girişimcileri 2011 Kurultayı kapsamında düzenlenen müzik dinlerisinin ve modernize edilmiş  folklor danslarından oluşan özel gösterinin sergilendiği  gala yemeğinde de  aynı amsalarda buluştular ve grup için iletişimi canlı tutmak için özel  gayret gösterdiler. 

alt

Türkmenistandan 9. TKG grubu üyesi DOVRAN BAYLIYEV (sol başta) + Azerbaycan'dan CAVİD SADIGOV  (ortada)  ve 12. dönem TKG üyesi SAMADDIN MUSAZADE (sağ başta) 2011 DTİK Kurultayının gala yemeğinde aynı masayı paylaştılar.

alt

7. TKG programına Azerbaycan'da katılan CAVİD SADIGOV (sağda)   ve 9. TKG programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV (solda) Kurultayın gala yemeğinde birlikte çalışam konusunda görüşme imkanını değerledirdiler.

Kurultayı açılış Toplantısısnın ve gala yemeğinin  farklı fotoğraflarına ise TOBB web sayfasındaki  haberin içindeki özel linklerden ulaşmak mümkündür. Lütfen önce TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan ana habere ulaşan bu linki tıklayınız,

Haber açılınca fotoğrafları işaret eden özel linkleri  kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz.

TKG Grubu üyelerin Türk İş Dünyası Kurultayı Açılış Oturumunda gösteren  fotograflar için bu galeriyi ziyaret etmeniz özellikle  önerilmektedir.

alt

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Yunanistan'dan katılan  ALI ALI (sağdan 2. masada)  Kurultayda ikili iş görüşmelerinde (sagdan 2. masada) 

Kurultay kapsamında TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile biraraya gelen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Üyeleri TOBB Başkanıyla birlikte   hatıra fotografı çektirdiler. 

Kurultayla lgili ayrıntılı haberler, farklı fotoğraflar, videolar, basın haberleri için lütfen DTİK  web sayfasını  www.dtik. org.tr  adresini ziyaret ediniz.

Bu linki tıklayarak da ulaşabilirsiniz.