Dünya Türk Girişimciler Kurultayı  10-11 Nisan 2009 tarihlerinde  İstanbul'da  Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında Yapıldı

Yurtdışında yerleşik Türk Girişimcilerimizin bulundukları ülkelerde sosyal-kültürel, siyasi ve ekonomik alanda etkin bir söz sahibi olabilmeleri için etkin bir örgütlenme olması önem arz etmektedir. Bu çerçevede yalnızca Türkiye’yi ilgilendiren mevcut siyasi düşüncelerin bir kenara bırakılması ve ortak payda olan yurtdışında Türk vatandaşı bilincinden hareketle  DEİK çatısı altında kurulan  Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) olarak 10-11 Nisan 2009 tarihlerinde İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Dünya Türk Girişimciler Kurultayı gerçekleştirilmiştir.

alt

Türkçe Konuşan Girişimciler Programının ilk dokuz grubun  katılımcılarından oluşan 90 kişi Dünya Türk Girişimciler Kurultayına katılarak çok özel bir  katkı sağlamış, Kurultay çalışmalarına farklı bir renk  katmıştır.  

alt

Balkan ülkelerinden gelen Türkçe Konuşan Girişimciler Grubu Kurultay salonunda bir arada oturdu ve oturumları izledi.

alt

9. TKG programına Irak Kerkük'ten katılan HALİT MAYAS  (sağdan 2.) ve 12. TKG programı heyet başkanı SUPHİ MUTAPÇI (solda) Kurultay'da TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU ile görüştü 

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in 5 bölge (Afrika-Orta Doğu-Körfez, Amerika, Asya-Pasifik, Avrasya, Avrupa) Komitelerinin başkan ve üyelerini belirlemek üzerek kurultay kapsamında gerçekleştirilen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı çerçevesinde “DTİK Kurucu Genel Kurul Seçimleri”nin ilki gerçekleştirilmiştir.

alt

9. TKG üyesi Irak'tan KHALİD MAYAS (2. sırada, sağ başta), KKTC'den 6. TKG üyesi  RAMAZAN GÜNDOĞDU (2. sırada, sağdan 3.) DTİK Kurultay çalışmalarını birlikte izledi.

alt

TKG Grubu Kurultay salonunda Balkanlardan gelen TKG üyeleri  en kalabalık grubu oluşturdu. Kosova'dan  5. dönem üyesi GANİ KASTRATİ (solda) ve  7. dönem üyesi ERGİN ZURNACI (sağda). 2. sırada Batı Trakya delegeleri, 3. sırada ise Makedonya temsilcileri görülmektedir.

alt

Kurultay Aile Fotografında Türkçe Konuşan Girşimciler de yer aldı. Azerbaycan'dan 7. Grup üyesi Cavid SADIGOV (ön sırada soldan 1.) ve 6. Grup üyesi Azerbaycan'dan Elnur JABBARLI (soldan2.) 

Başarıyla gerçekleştirilen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’na 80 ülkeden Türk girişimcisi ve profesyoneli katılım sağlamış olup, yurt içinden ve yurt dışından 2500 başarılı Türk Girişimcisi, Profesyoneli ve bürokratı aynı platformda buluşturularak büyük bir sinerji yaratılmıştır.

alt

Kurultay Açılış Töreninde  Türk Halk Müziğinden renkli örnekleri koro üyeleri tarafından çok sesli olarak sunuldu.

Kurultayla ilgili ayrıntılı haberler, fotoğraflar, videolar, basın haberleri için lütfen DTİK  web sayfasını  www.dtik. org.tr    adresini ziyaret ediniz.

alt

Bu linki tıklayarak da ulaşabilirsiniz.