ROMANYA'DAN  SEZGİN NURLA  MAYIS AYINDA İSTANBUL'U ZİYARET ETTİ

TOBB 8. Türkçe Konuşan  Girişimciler Programına Romanya'dan katılan SEZGİN NURLA  12-28 Mayıs  2013  tarihleri arasında İstanbul'daydı. 

Romanya demokrat tatar beirilği üyesi olan Kırım Tatarı kökeninden gelen Sezgin NURLA,  1980'lerde  verilen haklardan yararlanarak ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelmiş, lise ve üniveriste  eğiitmini İstanbul'da tamamlamış. Daha sonra ekonomik koşulları dikkate alarak yeniden Romanya'ya yerleşen Sezgin NURLA, zaman zaman  akrabalarını ziyaret etmek üzere İstanbul'a gelmektedir.

Sezgin NURLA,   halen yürütmekte olduğu  pvc üretimi ve ticareti ile okul malzemleri ticareti ile ilgili  gereken tüm  malzemeyi Türkiye pazarından karşılamaktadır. 

alt

Bu ziyareti sırasında  bel fıtığı  hastalığının tedavsini de yaptırma fırsatı bulan Sezgin NURLA,  Romanya' ya dönmeden TATARLAR tarafından  her yıl Mayıs ayında Çatalca'da düzenlenen geleneksel TEPREÇ BAHAR ŞENLİĞİ'ne de katılmıştır. 

 

alt

Kırım Tatar Türkleri geleneksel olarak kutladıkları, asırlardır süren bir anane olan, baharın ve bereketin müjdecisi TEPREÇ BAHAR ŞENLİĞİ , Çatalca'nın Bahşayiş köyünde kutlandı. Bahşayiş Köyü 62 yıldır, Kırım Tatar Türklerinin geleneksel danslar, müzikler ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutladığı bayrama ev sahipliği yapmaktadır.

alt

TEPREÇ BAHAR ŞENLİĞİ konusundaki ayrıntılar  ve görüntüler için lütfen tıklayınız.