Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL,  Türkmenistan Devlet Başkanı BERDİMUHAMEDOV’un davetlisi olarak 29-31 Mayıs 2013  tarihlerinde Türkmenistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün  Türkmenistan ziyaretine  TOBB Başkanı  M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve   kalabalık bir işadamları grubu eşlik etti. 

alt                                                                                                                                                                                                                                                                        Türkmenistan Devlet Nişanı’nın ülke tarihinde ilk kez olarak Cumhurbaşkanı Gül’e tevcih edildiği ziyarette, iki ülke arasında başta enerji olmak üzere oniki iş birliği anlaşması imzalandı. 

Türkmenistan Devlet Enstitüsü tarafından fahri profesörlük unvanı da verilen Cumhurbaşkanı Gül, “Ortak tarih ve kültürümüz, halklarımız arasındaki kadim bağların temelini oluşturmaktadır. Türkmenistan, bizim ata yurdumuzdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün iki ülke arasındaki ticaret hacminin 3,5 milyar dolara ulaştığını, Türk şirketlerinin 34 milyar dolarlık proje gerçekleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül,  Türkmenistan’da yaşayan Türk vatandaşları ve iş adamlarıyla buluştu. 

Türk iş adamlarının Türkmenistan’ın bağımsızlığını kavuştuğu ilk günden beri burada olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türk iş adamlarının en çok iş yaptığı ülkelerin başında Türkmenistan’ın geldiğini söyledi.
 
Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazanmasının ardından kısa süre içerisinde Asya’nın parlayan yıldızı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, ülkedeki güzelliklerin altında Türk iş adamlarının emeğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Gül iş adamlarına seslenerek, “Sizler işinizi güzel yapmazsanız size de güven duyulmaz. İş hayatında dostluk önemlidir, ama dostluktan öte işini yapacak adamlara güven önemlidir. Siz bu güveni vermişsiniz” dedi.
 
Haberin ayrıntılarına ulaşmak için lütfen Cumhurbaşkanlığı haber sitesinin linkini tıklayınız: