15. GRUPUN ALMANYA VE BULGARİSTAN TEMSİLCİLERİ ANKARA'DA BULUŞTU
alt
 
21 Mayıs 2013 Salı günü  15. Türkçe Konuşan Girişimciler Grubunun değerli temsilcilerinden  Bulgaristan'dan  MECBURE EFRAİMOVA (Mecbure Öğretmenimiz)  (soldan 3.) ve Almanya'dan FATİH DOĞAN   (sağdan 2.) Ankara'daydı.
 
alt
 
15. TKG programına Bulgaristan'da katılan MECBURE EFRAHİMOVA (solda)  Hacettepe Üniveristesi tarafından düzenlenen   Türkce dilini korunması ve  yaygınlaşması  konulu bir  çalışstaya katılmak üzere Ankara'ya gelmişti.
alt
 
15. TKG programında grup sözcülüünü ve iletişim sorumluluğunu üstlenen  ve dönem arkadaşlaraı tarafından  çok sevilen FATİH DOĞAN (ortada) arkadaşımız ise son günlerde  Almanya ve ABD firmaları adına  bazı sanayi  parçaları üretiminin Türkiye'de yaptırılması   işini koordine etmek üzere İstanbul ve Ankara arasında mekik dokumaktadır. Fatih Bey'den öğrendiğimize göre  bazı ünlü Alman ve ABD markaları  kendi ürettikleri malların bazı parçalarını Türkiye'de ürettirmeyi tercih ediyorlarmış.
 
alt
 
Akşam geç  saatlerde Mecbure Öğretmenimizi (soldan 3.)konaklamakta olduğu Başkent Öğretmen Evinde ziyaret etik.  ODTÜ Mezunları Derneği Türk Halk Bilimi Topluluğu tarafından gerçekleştirilen  "Komşu Kültürler ve Diyalog, balkanlar, Bulgaristan ve Türkiye" konulu çalışmanın yöneticileri de  Mecbure Hanımı ziyarete gelmişti. AB Fonları ile yapılan Diyalog için Halk Bilimi Projesi kapsamında  Ruscuk Açık Toplu Klübü ile proje ortağı olarak birlkte çalışma yapılmış. 
 
alt
 
Hep birlikte Ankara'nın canlı  yaşam  merkezlerinden Bahçelievler'de  LİVA Pastanesine gidildi.  FATİH DOĞAN (sağ başta) ve MECBUE EFRAHİMOVA (sol başta) 15. Grupla ilgili anılardan söz ettiler, hasret giderip, dönem arkadaşlarından söz edildi.