10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına İran'dan katılan Hossein mehrdad  Arian, İzmir Ege Bölgesi ve İran İşbirligi Derneği Kurucu Başkanı  olarak,  Ege Bölgesi/izmir’den   girişimcilerden oluşan bir heyeti ile  3-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında  İran’a  götürmüştür.

alt

10. TKG üyesi ve dernek başkanı HOSEEİN MEHRDAD ARİAN  (sağdan 2.)  toplantıların örgütlenemis için özel çaba sarfetti.

Tahran ve Meşhed şehirlerindeki ticaret odaları ile görüşen heyet üyeleri  İranlı işadamları ile iki ayrı şehirde de  ikili iş görüşmeleri yapmıştır. fabrika ziyaretleri, iki ayrı organize sanayi bölgesi ziyaret gerçekleştiren heyet üyeleri bu görüşme ve ziyaretlerden çok memnun kalmıştır. 

alt

Ege Bölgesi ve İran İşbirligi Dernegi üyelerinin İran'a yapmış oldugu başarılı ziyaret programının TAHRAN şehrindeki toplantılara ait farklı  fotograflara ulaşmak için Dernegin web sayfasını lütfen tıklayınız.

 

Bu linki tıklamanız halinde MASHHAD şehrindeki toplantıların farklı fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Hossein Arian, İran ziyareti değerlendirmlerini bizimle paylaşmaktadır:

1. Ülkeler arasında hızla gelişen işbirliği, dostluk ve ticaret gözlenmiştir.

2. Türkiye de şirket kuran ve ticaret yapan İranlı yatırımcıların memnuniyeti ve diğer İranlı şirketleri teşvik etmeleri dikkat çekmiştir.

3. Karşılıklı numune ve teklifler alınarak ihtiyaçlar belirlenmiş, hatta birkaç firma arasında resmi siparişler verilmiştir.

4. Faaliyetlerin her iki ülke de özellikle bu formatta ve fuarcılık alanında gelişmesinin doğru olacağı  vurgulanmıştır.
 
5. Genel sorun olarak bankacılık işlemleri ve para transferindeki sıkıntılar gündeme gelmiştir.
 
6. Mevcut sorunlar ile ilgili öneriler getirilmiştir.
 
7. Türk heyeti bir sonraki ziyaret için daha etkin iş birliği planı yapma şansını bulmuştur.
 
8. Tüm üyeler tarafından faydalı bir program olduğu sonucuna varılmıştır.
 
Ege Bölgesi ve İran İşbirligi Dernegi faaliyetleri hakkında web sayfasınd yayınlanmakta olan ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linki  tıklamanız önerilmektedir.