IRAK HEYETİNİN NUSAYBİN -DİYARBAKIR YOLCULUĞU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafında düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Irak'tan katılan 11 kişilik heyetin karayolu ile Türkiye'ye giriş ve çıkışlarında Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, konukları karşılayarak ev sahipligi yapmıştır.

Irak’tan gelen 11 kişilik grup Nusaybin-Kamışlı sınır kapısından ülkemize giriş yapmıştır. 19 Haziran Pazar sabahı Kamışlı Kapsına ulaşan konuklarımızı kapıda bir minibüs kapıdan karşılayarak Ankara uçağına yetiştirmek üzere Diyarbakır havaalanına götürmüştür.

Kerkük Türkmen İşdamları Derneği üyesi konuk girişimcilere, Diyarbakır’da bulundukları sırada Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı ve yöneticileri tarafından öğle yemeği ikram edilmiştir. Öğle yemeğinde Diyarbakır TSO Yönetim kurulu Başkanı Kutbettin ARZU ve Diyarbakır TSO Genel Sekreteri Abdülrezzak ERİM konuklara ev sahipliği yapmıştır.

alt

Diyarbakır TSO Başkanı Kutbettin ARZU (soldan 2.), Irak kerkük'ten gelen konuklarla yakından ilgilendi ve Diyarbakır'ın bölgedeki ticari potansiyeli hakkında konuklara bilgi verdi.

Kutbettin ARZU 23. dönem Diyarbakır Milletvekilliği görevinin ardından, halen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

alt

-Diyarbakır TSO Genel Sekreteri Abdülrezzak ERİM  (sol başta) Iraklı konukların bölgedeki ticaret konusunda yönelttiği sorular yanıtladı.

Iraklı konuklar 05 Haziran Salı günü akşam saatlerinde Gaziantep’ten minübüsle Nusaybin’e dönerek, Kamışlı Kapısından çıkış yapmıştır.

Nusaybin TSO Genel Sekreteri Abdülkadir GÜNEŞ, konukları Türkiye' ye girş yaparken bizzat karşılamış ve uğurlama sırasında da gruba eşlik etmiştir.

Iraklı konuklarımızın karşılanması ve uğurlanması sırasında göstermiş oldukları yakın ilgi ve Programa verdikleri destek nedeniyle Diyarbakır TSO ve Nusaybin TSO Başkanlarına ve Genel Sekreterlerine teşekkür ediyoruz.