1. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR BAKANLIK YETKİLİLERİ İLE TANIŞTI VE ANKARA'NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARINI GEZDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 19 Haziran-05 Temmuz 2005 tarihleri arasında tarihleri arasında düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 20 Haziran 2005 Pazartesi günü TOBB Binasında başladı.

Programın Açılışında TOBB Genel Sekreter Yardımcısı İskender ELVERDİ TOBB'u tanıtan bir sunum yaptı.

Açılşış oturumuna katılan Devlet Bakanlığı (Prof. Dr. Mehmet AYDIN) Danışmanı Abdullah ULUYURT, Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü Irak ve Ortadoğu Daire Başkanı Atılay ARSAN ve Balkan Ülkeleri Daire Başkanı Yücel GÜÇLÜ Bakanlık faaliyetleri ve bölge ülkelrine yönelik çalışmalar hakkında sunum yaparak, konukların sorularını yanıtladılar.

alt

Kosova Heyeti TOBB giriş holünde Atatürk köşesini ziyaret etti. ADNAN FUSHA (solda), ADNAN MUHAMETİ (ortada) ve ÖMER MACUN (sağda) 

Program kapsamında ülkemize gelen konuklar i.in 25 Haziran 2005 Cumartesi günü rehber eşliğinde şehir gezisi düzenlendi. Konuklar Anlara'nın tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgi aldı.

Anıtkabir ziyareti ile başlayan program, Amkara Kalesi ve Rahmi Koç Sanayi Müzesi , Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesinin gezilmesi ile tamamlandı.

Konuklar Ankaar2da bulundukları sırada büyük camiileri de ziyaret etme fırsatı buldular.

alt

ıraklı Konuklar Etnografya Müzesinde Bulgaristan delegesi AYNUR ENGER (soldan 3.)  hatıra fotoğrafı çektirdiler.

alt

Irak ve Kosova kardeşligi müzede  çekilen bu fotoğrafla kayıt altına alındı. Kosova'dan ADNAN MUHAMETİ ( soldan 3.) 

alt

Konuklar Anadolu Medeniyetleri Müzesinin bahçesinde, Kosova'dan ADNAN FUSHA (solda)  turrnikelerde  giriş için bekliyor. 

alt

Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Irak temsilcileri Anadolu Medeniyetleri Müzesi Taş Heykeller Salonunda grup hatırası için biraraya geldi.

alt

Heyet üyeleri Kocatepe Camisi Avlusunda kerndilerine camii ziyarettinde eşlik eden Ankaralı işadamları ile birikte.

1. dönem üyelerine Ankara'da bulundukları sırada farklı lokantalarda yerel yemekler ikram edildi.  

alt   

22 Haziran Çarşamba günü Atatürk Orman Çifliğindeki Merkez Lokantasında düzenlenen akşam yemeğine  Ankara I. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin ÖZDEBİR, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı  İskender ELVERDİ ve GİMAT yöneticileri  konuklara eşlik etti.