1. TKG Heyeti Dışişleri Bakanlığına Konuk Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 1. Türkçe konuşan gririşimciler Programın akatılan heyet üyeleri  21 Haziran 2005 Salı günü Dışişleri Bakanlığını ziyaret ederek,    Irak ve Ortadoğu Daire Başkanı   Hüseyin Avni BOTSALI  (Musul eski Başkonsolosu ve halen TC. Msır Büyükelçisi)  ve Vize Daire Başkanı Haluk AGCA ile görüştüler.

Beş balkan ülkesinden gelen katılımcılar, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmede  Balkan ülkelerinde yaşayan azınlık toplumları olarak karşılaştıkları sorunları anlatarak,  T.C. Devletinin  uluslararası platformlarda ve ikli görüşmelerde  bu sorunları gündeme taşımasını ve Balkanlardaki Türk  toplumuna desteklerini  atrırması  yönündek taleplerini ilettiler. 

Irak heyeti ise,  devam eden savaş koşulları ve yeniden yapılanma sürecinde Irak'ta yaşayan Türkmenlerin  karşılaştıkları zorlukları anlattılar ve  T.C. devlerinin desteğinin atararak devam etmesini talep etti.

alt

 1. Dönem heyet üyelerinin aktardığı sorunları Irak ve Ortadoğu Daire Başkanı Hüseyin Avni BOTSALI  (soldan 2.) Bakanlık toplantı salonundaki kabulde  detaylı olarak değerlendirdi.

Ialt

 1. TKG grubu üyeleri Irak ve Ortadoğu Daire Başkanı  Hüseyin Avni BOTSALI ile Bakanlık sergi katında aile fotoğrafında buluştu.

alt

1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına kataılan heyet Üyeleri  Vize Daire Başkanı Haluk AGCA'yı da ziyaret etti ve Bakanlık girişinde hatıra fotoğrafı içi kameralara gülümsedi.