TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER OSTİM'DE

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerle ülkemizin bağlarını güçlendirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen “1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı” katılımcıları 23 Haziran 2005 Perşembe günü OSTİM’i ziyaret etti.

Konukları OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN karşıladı ve OSTİM'de bulunan Lale Lokantasında düzenlenen öğle yemeğinde konuk heyete eşlik etti.

alt

OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN (ayakta, soldan 2.) 1. TKG heyetinde yeralan konuklarla yakındna ilgilendi. 

alt

OSTİM Başkanı ORHAN AYDIN  OSTİM Lale Lokantasında TOBB tarafından  ikram edilen öğle yemeğine katılarak, konuklarla sohbet etti ve sorularaını yanıtladı. 

alt

Altı ülkeden yirmibir girişimcinin yer aldığı ziyarette konuklara OSTİM hakkında bilgiler verilerek, yatırım fırsatları anlatıldı. 

OSTİM Yatırımlar Koordinatörü Abdullah ÇÖRTÜ ayrıntılı bir sunmu yaparak, OSTİM'de faaliyette bulunan imalat sektörleri ve kümeler hakkında bilgi verdi.

Konuklar sunumların ardından firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yaparak, iş birliği ve ortaklık alanlarını konuştular. Türk Dünyası girişimcileri ayrıca OSTİM bünyesindeki küme yetkilileriyle de bir araya geldi. Ziyaret kapsamında çeşitli fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi.

alt

Bulgaristan'dan AYNUR ENGER (sağ başta) , AHEMT RECEP ÇAVDARLI (sağdan 2.), Makedonya'dan KEMAL NAZIM  (sağdan 4.) ve Romanya'dan SEYHAN MENALİ (sağdan 3.) ikili iş görüşmelerinde firma temisilcileri le tanışarak bilgi almaktan memnun oldu.