TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI HEYETİ KANAL D YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

6. Dönem Üyeleri İstanbul'da bulundukları sırada Kanal D Merkezini de ziyaret ederek, yetkililerle görüştü.

Bulgaristan ve Moldova'dan gelen katılımcıların ülkelerinde TV Kanalı sahibi ve işletmecisi olmaları nedeniyle düzenlenen bu ziyaret kapsamında, konuklar Kanal D tesisleri gezerek, teknik altaypı ve işletme konularında bilgi aldı.

Kanal D yöneticileri ile bölge ülkelerindeki Türkçe yayın yapan TV kanallarının desteklenmesi hususunda ayrıntılı görüşmeler yapan konuklar, program ve egitm desteginin yararları üzerinde durdu.

Kanal D yetkilisi Dinç ÜNER ise, Türkçe yayın yapan kanalların desteklenmesini önemsediklerini ve yardımcı olmak istediklerini belirtiti.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan GANNA MOYSA (sol başta) ve Moldova'nın Özerk Bölgesi Gagavuzya'dan katılan VALENTİNA UZUN (soldan 1.) Kanal D yöneticileri ile tanışmaktan memnun oldu. 

alt

6. TKG programına Irak'ın Kerkük şehrinden katılan MUHAMMED S.ÖMUR BAĞCIOĞLU (sağ başta) programdan sonra İstanbul'a yerleşmiştir. 

alt

6. TKG programına İran'dan katılan MOHSUN KAZAKİDOUZ  (sol başta), SALAR AHMADİPOUR (soldan 2.) Gürcistan'ın Acara Özerk Bölgesi temsilcisi TAMAZ SHAVADZE (soldan 3.) ve Azerbaycan temsilcileri ELNUR JABBARLI (sağdan 2.) ve heyet başkanı   ELSHAN ABULHESENLİ (sağ başta) ile Kanal D ziareti sırasında aile fotoğraflarını tamamladık. 

alt

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan  ve Türkçe konuşan girişimcilere Birliğimizin tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 12-24 Nisan  2007 tarihleri arasında “V1.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”  düzenlenmiştir.

Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde düzenlenen bu programa 20 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 33 katılımcı iştirak etmiştir.