6. DÖNEMİN KONUKLARI ANKARA'NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL BÖLGELERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-24 Nisan 2007 tarihleri arasında düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kaspamında ülkemize gelen konuklar 14 -15 Nisan 2007 tarihlerinde rehber eşliğinde şehir gezisi yaparak, tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgi aldı.

alt

6. TKG heyeti  rehber eşliğindeki Ankara şehir turundan memenun kaldı.

l4 Nisan 2007   Cumartesi günü Anıtkabir ziyareti ile başlayan rehber eşliğindeki Ankara tanıtım gezsi  sırsında, Ankaralı işadamları ve Ankara Ticaret Odası tarafından yaptırılan Atatürk'ün Selanik'te dogdugu evin birebir kopyası olan "Atatürk Evi" ziyaret edildi.  

6. Türkçe Konuşan Girişimciler heyetinin Ankara gezi programı Etnografya Müzesinin gezilmesi ile devam etmiştir.

Bu gezi sırasında, öğle yemeğinde konuklara İtfaiye Meydanında bulunan Uludag Lokantasında Ankara Döneri ikram edildi.

alt

Et yemekleri ile ünlü ülkelerdne gelen  Afganistan temsilcisi Muhibullah VAHAP (solda) ve Özbekistan temsilcisi Oybek KURBANOV (sağda) Uludag Lokantasında servis edilen İskender'in lezzetini beğeindiler. 

alt

KKTC' tensilcisi Ramazan GÜNDOĞDU (soldan 2.), Yunanistan-Batı Trakya'dan Cengiz UZUN (sağdan2) , Azerbaycan'dan Elshan EBULHASANLI (sağ başta) Ankara kalesindeki Koç Müzesinde bulunan Türkiye'nin en ünlü işadamı sanayici  Vehbi Koç'un ilk bakkal örneğinin canlandırıldığı  bölümü  ilgiyle incelediler.

15 Nisan 2007 Pazar günü rehber eşliğinde gerçekleşen şehir turu kapsamında konukların Ankara Kalesi ve Rahmi Koç Sanayi Müzesi Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi ve Estergon Kalesini ziyaret ederek bilgi almaları mümkün oldu. 

Öğle yemeği Ankara Kalesinde Zenger Paşa konagında ikram edildi.

alt

Kurtuluş Savaşı Müzesi (İlk Meclis Binası) ziyretinde konuklar duygulu anlar yaşadılar.

alt

Konuklar Cumhuriyet Müzesinde sergilenen Cumhuriyeti kuran  Meclis üyelerinin  balmumu  heykellerini ilgiyle incelediler. 

alt

6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar, Ankara Etnografya Müzesinde sergilenen  ürünlerin kendi ülkelerinde de bulunduğunu, benzer kültürler ve gelenekler nedeniyle sosyal yaşamda aynı ürünlerin kullanıldığını belirttiler.

alt

6. TKG heyetinin Estergon Kalesi ziyaretinde renkli anlar yaşandı. 

Gezi programı Altınpark'ın görülmesi ve  Çankaya'da bulunan döner kule ATAKULE'nin  Seyir Terasına çıkılması ile devam etmiştir.