6. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI AÇILIŞ TOPLANTISI TOBB'DA BAŞLADI

Türkiye Odalar ve Borsalar Biriği tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı 12-24 Nisan 2007 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve Bursa illerinde gerçekleşecektir.

Yirmi ülkeden gelen iş dünyasının otuziki temsilcisini buluşturan 6 Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara'da TOBB'un ev sahipliginde başladı.

 alt

TOBB 6.Türkçe Konuşan Girişimciler  programıa katılan grup Üyeleri TOBB Binasının girişinde aile fotoğrafında biraraya geldi.

alt

16 Nisan 2007 Pazartesi günüTOBB Genel Sekreteri İsmail KÖKSAL başkanlığında düzenlenen Açılış Oturumunda, konuk heyet üyeleri çalıştıkları sektörlere ve yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi sundu. TOBB Genel Sekreteri de toplantıda aynı dili konuşan girişimciler arasında bir entegrasyon oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yaklaşık 2 hafta sürecek programla ilgili görüşlerini ifade etti.

alt

Eğitim programı süresince heyetin TOBB, TOBB ETÜ, Dış Ticaret Müsteşarlığı, KOSGEB, TİKA ve DEİK gibi çok sayıda kurumu tanıma fırsatı bulacağını anlatan İsmail KÖKSAL, programda ayrıca Organize Sanayi Bölgesi, fuarlar ve müzelerin de ziyaret programı içerisinde yer aldığını da belirtti.

Dışişleri Bakanlıgını temsilen Açılış Toplantısına Siyaset Planlama Dairesinden Başkatip Semih TURGUT, Balkanlar Şube Müdürü İlhan SAYGILI, Orta Asya (OAGY) Şube Müdürü Tülay ŞAVLI, Doğu Avrupa (DAGY) 2. Katip Mustafa ÇELİK ve Kafkasya Dairesinden 2. Katip Yavuz KUL katıldı.

Açılış oturumuna katılan Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı temsilcileri kurumlarını kısaca tanıtarak, bölge ülkeleriyle iş ilişkilerini ve bakış açılarını anlatmış ve hoş geldiniz konuşmaları kapsamında katılımcılara bundan sonra kullanabilecekleri kolay başvuru kanalları hakkında bilgi sundular.

 

Devlet Bakanlığı temsilciler Sait YUSUF ve Birol DOK, konuklarla yakından ilgiendi ve sorularını yanıtladı.

alt

KKTC temsilcisi Ramazan GÜNDOĞDU (sol başta) , Makedonya temisilcileri Erhan MUSTAFA ve Erhan SELİM ile

alt

Valentina Uzun (sağdan 2.ve Moldova heyetinin diger üyeleri ve Romanya temsilcisi Selda İSMAİL (sağ başta) açılıoş toplantısını birlikte izledi.

Açılış Oturumunu ardından fuaye alanında konuklarla sohbete devam eden kamu temsilcileri, konuk girişimcilerin sorunlarını dinlemiş ve sorularını yanıtlamıştır. Konuk heyet üyeleri öğle yemeğinde de kendileirni yalnız bırakmayan Dışişleri Bakanlığı yöneticilerine Türkiye'ye gösterdikleri ilgi ve duyarlılıgı aktarma şansı buldular.

alt

Özbekistan temsilcisi Oybek KURBANOV  (sol başta) ve Kırgızistan temsilcileri ZARİNA ZAİPOVA RAHİMCANOVNA (soldan 2.) ve ARİNA NİYAZBEKOVA (sağdan 2.)  sunumları ilgiyle izlediler. 

alt

Batı Trakya'dan CENGİZ UZUN (sol başta) Bosna Hersek'ten ZAJİM ALJİÇEVİÇ (soldan 2.)  ELVEDİN LAGARİJA (sağdan2.) ve Bulgaristan'dan SAFET  SERİFOV  ILYAZOV (sağ başta)

6. TKG programının açılış oturumuna ait farklı otograflara ulaşmak için TKG Portalının"GÖRSELLER" bölümünü ziyaret etmeniz önerilmektedir.