16. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİ YURTDIŞI TÜRKLER BAŞKANLIĞI YÖNETİCİLERİ VE UZMANLARI İLE ÇALIŞMA YEMEĞİNDE BİRARAYA GELDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ülkemize gelen konuklar 27 Kasım 2012 Salı günü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını ziyaret etti.

Konukları Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ramazan ÇOKÇEVİK karşıladı. YTB'nin faaliyetleri ve kurumsal yapısı hakkında bilgi veren Ramazan ÇOKÇEVİK, konukların sorularını yanıtladı.

alt

14. TKG programına katılan konuk girişimciler YTB Başkanlığını ziyaret derek bilgi almaktan ve ülke uzmanları ile tanışmaktan çok memnun oldular.

alt

Afganistan Temsilcileri Yurtdışı Türkler ve Aktaba Topluluklar Daire Başkanı RAMAZAN ÇOKÇEVİK'e  kaftan giydirdi.

alt

Konuk heyet üyeleri YTB tarafından ikram edilen akşam yemeğinde bölge ve ülke uzmanları ile tanışma ve görüşme fırsatı buldular. 14. TKG programına  Bulgaristan'dan katılan  MÜMÜN MÜMÜN (sağ başta),  NİYAZİ KARATABAN (sağdan 2.) ve TENZİLE OSMAN (sol başta) YTB Bulgaristan masası uzmanı Bulgaristan kökenli  FATMA İNCE  (soldan 2.)  ile Bulgaristan'daki Türklerin sorunları konusunda detaylı bir görüşme yaptılar.

Yemekten sonra da heyet üyelerinin ilgili daire başkanları ve ülke uzmanları ile bire bir görüşmeleri mümkün oldu. Yaşadıkları ülkelerde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafında yürütülen projeler hakkında bilgi alan konuklar, özellikle eğitm burslarında yararlanma koşulları hakkında sorular yönelttiler.

Konuk girişimciler Yurtdışı Türkler Başkanlığına ülkelerinin yerel motiflerini taşıyan kaftan, kalpak, tabak vb hediyeler sundular.