10. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLARIN GÜNDEMİ DOLU, TEMPOLARI YÜKSEKTİ

TOBB tarafından  düznelenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklar oldukça yoğu bir program kapsamında heran birlikte vakit geçirdiler.  

Program akışı sırasında gruptan ayrılmalar ve kopmalar olmadan tam kadro halinde programı başarıyla tamamladılar. Bu yoğun çalışma ortamında tanışıklıklar kısa sürede yakın arkadaşlıklara dönüştü ve farklı ülkelefden gelen temsilciler arasında güzel dostluklar kurulmuş oldu. 

TRT Dış Yayınlar Müdürlüğü ile iletişim kurularak, bazı katılımcıların 28 Mayıs Cuma sabahı yapılan TRT Türk Kanalında canlı yayına çıkması sağlanmıştır.

Azerbaycan’ın milli günü olması nedeniyle ve o gün Azerbaycan ile Kırgızistan televizyonlarının TRT ile ortak yayın yapmaları nedeniyle  program yöneticisinin isteği üzerine sabah yayına çıkacak girişimciler  özel olarak bu ülkelerden seçilmiştir.  Ayrıca Balkanlardan da Batı Trakya, Kosova  ve  Makedonya’dan gelen konukların canlı yayına çıkması sağlanmıştır. 

Konuk girişimciler, Ankara ve İstanbul’da iş dünyası ile ilgili sunumların yanı sıra, birçok sanayi bölgesi ve işyeri ziyaretinde de bulundular.

alt

Bulgaristan'dan gelen FİKRET BAYRAM VELİ (sağda)  10. TKG grubuna rehberlik yapan Dr. FATİH MÜDERRİSOĞLU'nun Başkentin tarihi hakkında anlalattığı  bilgileri ilgiliyle dinledi. 

alt

Heyet başkanı RASOUL BAGHBAN ORANDİ grup arkadşları ile şehir gezisinde-

alt

Ön sırada Afganistan, Irak, Karadağ temsilcileri, arka sırada ise Tacikistan ve Kazakistan temsilcileri sosyal program sırasında arkadaşlık kurma fırsatlarını değerlendirdiler.  

alt

10. TKG Programı katılımcıları akşam yemekleri sırasında da çalışmaya sevam ettiler. Ayaktakiler: Irak ve Karadağ temsilcileri. Oturanlar soldan itibaren: Azerbaycan, Kosova ve Rusya'dan gelen üyeler.