4. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİNİN TİKA ZİYARETİ BAŞARILI GEÇTİ

TOBB 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan konuklar 18 Nisan 2006 Salı günü Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresini (TİKA) ziyaret etti.

Konuklar, TİKA'nın faaliyetleri hakkında Başkan Yardımcısı Musa KULAKLIKAYA tarafından yapılan sunuşu dinledi ve TİKA tarafından bölge ülkelerinde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı.

Sunuşun ardından heyet üyeleri Musa KULAKLIKAYA'ya işbirliği olanakları konusunda sorular yöneltti.

Konuk girişimciler ,TİKA’nın ziyaret edilmesinden ve yağılan açıklamalardan çok memnun olduklarını belirttiler. Konukların büyük çoğunluğunun TİKA ve faaliyetleri hakkında önceden bilgisi olmaması nedeniyle, toplantıda daha çok kendi ülkelerinde TİKA’nın faaliyetlerinin arttırılması için neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

TİKA Başkan Yardımcısı Musa KULAKLIKAYA toplantıdan sonra konuklar için düzenlenen ikram sırasında da heyet üyelerinin sorularını yanıtlamaya devam etti.

Musa KULAKLIKAYA halen T.C. Moritanya Büyükelçisi olarak Novakşot'ta görev yapmaktadır.

alt

TİKA Başkan Yardımcısı Musa KULAKLIKAYA (ortadatoplantıdan sonra sunulan ikram sırasında  Azerbaycan'dan 4. TKG programına katılan  YUNUS SADIKOV MUSAOĞLU  (sağda)   ve Romanya demokrat Türk Biriği'nin temsilcisi  SÜREYYA ŞAKİR'in  sorularını yanıtladı, taleplerini  dinledi ve gerekli yönlendirmeleri yaptı.