TOBB 4. TÜRKÇE KONUŞAN GİRŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARI ONURUNA GALA YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 14-30 Nisan 2006 tarihleri arasında düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kaspamında ülkemize gelen konukları onuruna 17 Nisan 2006 Pazartesi akşamı Dedeman Otelinde bir Gala Yemeği düzenlendi.

alt

TOBB Genel Sekreteri İSMAİL KÖKSAL ve Dışişleri Bakanlığı Irak ve Ortadoğu Daire Başkanı HÜSEYİN AVNİ BOTSALI ( Halen T.C. Mısır Büyükelçisi) protokolde  yeralan konuklarla birlikte  Türkiye'nin komşuları ile ilşkilerinin ticaree yansımaları konusundaki görüşlerini paylaştılar.

TOBB’un konuğu olan Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında düzenlenen gala yemeğine katılan iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve bürokrasi temsilcileri yabancı konuklarla yakından ilgilendiler.

Konuk heyet üyeleri, başta Dışişleri Bakanlığı'nı yetkilileri olmak üzere, Yurtdışı Türklerden sorumlu Devlet Bakanlığının temsilcileri, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İGEME, KOSGEB ve TİKA yöneticileri ile ülke masasaları esasında biraraya geldiler.

 alt

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı İSKENDER ELVERDİ (sol başta) konuklarla yakından ilgilendi ve Türkiye ile ticarette karşılaştıkları sorunlar konusunda yönlendirmelerde bulundu.

alt

TOBB-ETÜ Rektörü TAHSİN KESİCİ (soldan2.), Devlet Bakanı Danışmanı SAYİT YUSUF (sağdan2.)  konuklardan ülkelerindeki son siyasi gelişmeler konusunda  bilgi aldılar.

alt

Balkan masasında Heyet Başkanı Kosova'dan ŞARIK CİBO (soldan 3.), Bosna Hersek'ten İNDİRA PASİC (sağdan 2.) ve Makedonya'dan ESFER ALIJI (sağdan 4.)  gala yemeğine katılan kamu yöneticilerinden bilgi aldı.

"Hoşgeldiniz Kokteyli" ile başlayan Gala Yemeğinde konuklar, ülkeleri ve bölgeleri hakkında Kamu'nun önde gelen temsilcileri ile tanışma ve görüş alışverişinde bulunma fırsatını değerlendirdiler. Birçok ülke masasındaki konuklar geç saattlere kadar Türkiye'nin komşuları ile ekonomik, siyasi ve tarihi bağları konularında renkli söyleşiler gerçekleştirdiler.