15. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ'I ZİYARET ETTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında yirmi iki ülke dört özerk bölgeden ülkemize gelen konuklar 18 Eylül 2012 Salı günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti.

alt

Afganistan, Kazakistan , Özbekistan ve Moldova temsilcileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar  Başkanlık logosu önünde hatıra fotoğrafında biraraya geldi. 

TOBB Başkan Yardımcısı Faik YAVUZ başkanılığındaki heyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı binasındaki makam odasında kabul eden Başbakan Yardımcısı BOZDAĞ, konuklarla tek tek tanıştı ve sohbet eti.

Konuk girişimciler Başbakan Yardımcısına ülkelerinin yerel motiflerini taşıyan halı, kaftan, kalpak, tablo vb hediyeler sundular.

alt

Başbakan Yardımcısı ve Kazakistan Heyeti hediye takdim töreninde

alt

Türkmenistan heyeti   üyeleri  JUMA KADYROV (soldan 2.), GURBANALYYEV MEREDALY (sağ başta), ISABERDI GYLYJOV  (sağdan 2.) ve NURMUHAMMET ORAZGYLYJOV  (sol başta) Bekir BOZDAĞ'a kaplak ve kaftan sundu.

alt

Tacikistan heyeti üyeleri DZHAMOLIDDIN ASHUROV (solda) ve  RUSTAM NAZAROV (sağda)   kabul töreninde başbakan yardımcıısa işlemeli tabak sundu.

alt

15. TKG programına Afganistan'dan katılan SAYED BABÜR JAMALUDDİN (sağda) ve BABÜR SADRUDDİN ENAYET (solda)  Bekir Bozdağ'a kaftan sundu.

Kabul töreninin ardından konuk heyet üyeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanılığı yöneticileri ve uzmanları ile görüşereke, ülke ve bölgelerine yönelik göüşlerini ve istekleirni yetkililere iletme fırsatı buldular.