15. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER HEYETİ OSTİM'DE

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerle ülkemizin bağlarını güçlendirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen “15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı” katılımcıları 15 Eylül 2012 Cumartesi günü OSTİM’i ziyaret etti.

Konuk heyet üyelerini OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN karşıladı.

alt

Kırgız Grubu Orhan AYDIN'a  deri tablo hediye etti.

22 ülke ve 4 özerk bölgeden 45 katılımcının yer aldığı ziyarette OSTİM hakkında bilgiler verilerek, yatırım fırsatları anlatıldı. OSTİM Yatırımlar Koordinatörü Abdullah ÇÖRTÜ tarafında yapılan sunum ve açıklamalar konuklar tarafından ilgiyle izlendi.

alt

Konuklar sunumların ardından firma temsilcileriyle ikili görüşmelerde bulunarak iş birliği ve ortaklık alanlarını konuştular. Türk Dünyası girişimcileri ayrıca OSTİM bünyesindeki küme yetkilileriyle de bir araya geldi. Ziyaret kapsamında çeşitli fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi.

alt

Almanya'dan NEVZAT TEKİN (ortda) ve Slovenya'dan DZELİL SALIJI (sagda)  ikili iş görüşmesinde OSTİM üyelerine nano teknoloji konusundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

alt

15. TKG heyetinde yeralan konuklar  ikili iş görüşmelerindeki katılımdan memnun oldu.