TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARI EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASINA KONUK OLDU

TOBB 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Katılımcıları 29 Kasım-01 Aralık 2012 tarihleri arasında İzmir'i ziyaret etti. Program kaspamında 29 Kasım 2012 Perşembe günü Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret eden konuk heyeti EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay kabul etti.

Türkçe Konuşan Girişimciler Programı; Komşu ülkelerde, Orta Asya ile Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek amacıyla 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığımızın işbirliğinde düzenlenmekte olup bugüne kadar düzenlenen programlara komşu ve akraba topluluklardan 600 girişimci katıldı.

2005 yılından bu yana iş adamlarımıza Türkçe konuşarak dış ticaret gerçekleştirme olanağı sunan bu program bu yıl 25 Kasım-5 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenleniyor.

16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Sancak-Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna-Kırım, Yunanistan olmak üzere 23 ülke ve 3 özerk bölgeden 47 katılımcı iştirak etti.

Bu çerçevede, EBSO koordinatörlüğünde 29-30 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen İzmir programı kapsamında sırasıyla; Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edilerek tanışma ve tanıtım toplantıları düzenlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kazakistan'dan gelen konuklar Bayram Talay'a kaftan ve kalpak takdim etti.

alt

Türkmenistan'dan gelen konuklar Bayram Talay'a kaftan ve kalpak takdim etti.

Ev tekstili (yatak örtüsü yapımında kullanılan kumaş ve keçe alımı), tekstil (bayan hazır giyim ve spor kıyafetleri toptan alımı) kozmetik (sabun, krem, şampuan, v.b. ürünlerin alımı), gıda (turşu, zeytin ve zeytinyağı, kuru meyve, un alımı), küçük bahçe aletleri alımı, inşaat malzemeleri, lojistik, sigorta, bilişim teknolojileri, kuyumculuk, gül fidanı üretimi, ağaç işleri, mobilya, sıhhi tesisat ve inşaat malzemeleri, kırtasiye, matbaa, her türlü danışmanlık hizmetleri sunumu, ayakkabı, pastacılık, turizm ve halı alımı konularında iş görüşmeleri yapan heyet üyeleri düzenlenen ikili iş görüşmeleri programından çok memnun kaldı.

alt

16. TKG programıa Almanya'dan katılan GÜLTEKİN DEMİR Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından yapılan düzenlemelerden ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyetei yöneticilere iletti.

16. TKG heyeti için ikinci gün düzenlenen program kaspamında  Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlenen karşılıklı firma görüşmeleri, talep üzerine ilgili sektörlerdeki heyet katılımcılarının kozmetik, tekstil, halı, inşaat ve gıda sektöründe firma ziyaretleri ile Ege Profil, BTM ve Dimes firmalarına düzenlenen tesis ziyaretleri şeklinde gerçekleşti.

16. Türkçe Konuşan Girişimciler heyeti ile EBSO Meclis Salonu’nda 29 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen tanışma toplantısında söz alan EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay, “Türk dilini konuşan ülkeler arasında işbirliğinin artırılmasının, Türk dünyasının siyaset, ticaret, ekonomi ve enerji alanlarındaki imkanlarıyla bölgede önemli bir güce dönüştürülmesinin, ortak çaba ve çalışmalarla mümkün olacağına inanıyoruz. Karşılıklı dostluk ülkelerimiz arasındaki birlik ve beraberlik, müşterek geleceğimizin teminatını oluşturuyor” dedi. Talay’ın ülkelerimiz arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin güçlendirilmesini destekliyor ve bu kapsamda EBSO olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum sözleri heyet tarafından coşkuyla karşılandı.

EBSO ziyaretine katılan heyet üyelerinin faaliet alanları ve iletişim bilgileri için Ege Bölgesi Sanayi Odası web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Türkmenistanlı katılımcıların EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay'a kaftan ve kalpak sunumunu gösteren fotoğrafı yayınlayan Yeni Asır linkini tıklayınız.

Kazakistanlı katılımcıların EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay'a kaftan ve kalpak sunumunu gösteren fotoğrafı yayınlayan Zaman Gazetesini ziyaret ediniz.

TOBB 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Katılımcılarının 29 Kasım 2012 Perşembe günü Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaretine yazılı basın da ilgi göstermiştir.

Yeni Asır Gazetesinde yayınlanan EBSO ziyareti haber kupürü için İnter Press linkini tıklayınız.

Yeni Asır Gazetesi EBSO ziyaretini ayrıca taşra baskısında da yer vermiştir. Yeni Asır Gazetesi taşra baskısındaki haberin kupürü için İnter Press linkini tıklayınız.

Yeni Çağ Gazetesinde yayınlanan haberin kupürünü görmek için lüfen İnter Press linkini tıklayınız.

Var mısın İzmir Aşkına adlı haber sitesinde yayınlanmakta olan EBSO ziyaretinin görüntülü haberi için tıklayınız.

Benzer bir haber için İzmire Haber sitesini ziyaret ediniz.

EBSO ziyareti Haberler Com sitesinde görüntüsüz haber olarak yer bulmuş.

EBSO ziyaretini yayınlayan Mynet Yurt Haber internet sitesi için tıklayınız.

9 Aralık 2012 tarihinde Yeni Asır Gazetesinde yayınlanan "İhracat Kapılarını Açmak İçin Dünyayı Gezecekler "başlığı altında yayınlanan haberde İzmir'in ekonomisine yön veren kurumlar 2013 yılı hedeflerin açıklamışlar. EBSO yöneticileri; 2013 hedefleri arasında "Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Eylül ayında yeni bir grubu İzmir'e davet edeceklerini" belirtmiştir. Bu daveti görmek için Yeni Asır linkini tıklayınız.