16. DÖNEM TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARI ANKARA ET BORSASINI ZİYARET ETTİ

Ankara (28 Kasım 2012)

16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Ankara’ya gelen 46 girişimci, Ankara Ticaret Borsası’nın Et Borsası tesislerinde incelemelerde bulundu ve tesislerde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Ankara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol GEMALMAZ’ın başkanlığında gerçekleştirilen ziyarete ve akşam yemeğine ATB Meclis Üyeleri de katıldı.

16.Türkçe Konuşan Girşimciler Grubunu Ankara Et Borası ziyaretinin fotoğraflı haberi  Ankara Ticaret Borsası yayın organı Borsa Vizyon Dergisnin 100. sayısında 12-14. sayfalar arasında  yayınlanmaktadır. Borsa Vizyon Dergisi için tıklayınız.

ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz, programın önemini şu şekilde değerlendirdi:
“Biz iş adamları olarak dünyada 5 kıtada iş yapıyoruz. İş yaparken de gittiğimiz ülkelerde bizim dilimizi bilen, anlaşabileceğimiz insanlara ihtiyaç duyuyoruz. Türkçe Konuşan Girişimciler Programını, 2005 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığımızın işbirliği ile düzenliyoruz.

Bu programa, bugüne kadar, Balkanlar’ dan, Kafkaslar’ dan, Orta Asya’dan ve Ortadoğu’dan, bu konuklarımızla birlikte toplam 600 değerli girişimci kardeşimiz, dostumuz katılmış ve büyük ailemizin güçlenmesine katkıda bulunmuştur. 600. katılımcı bu programda aramızda bulunuyor. Birçoğu muhakkak daha önce Türkiye’yi görmüş, burada eğitim almış veya iş yapmışlardır. Ama şimdi bugünkü Türkiye dünkünden farklı. Türkiye bugün, bütün bu bölgenin parlayan yıldızı.”

Özel sektörün dinamizmi
Türkiye’nin bundan yüz yıl önce yok olmasının beklendiğini ama “yüz yıl önce, yok olması beklenen Türkiye, bugün dünya aktörü haline geldi. Türkiye ekonomisi küresel krizi arkada bırakmıştır. Bunu, kamu harcamalarıyla değil, özel sektörün dinamizmi ile başardık” dedi.

Gemalmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Türkiye; Balkanlardan, Ortadoğu’ya kadar uzanan bölgede, özel sektörün en gelişmiş ülkesidir. Bugün 700 milyar doların üzerindeki milli geliri ile dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye, “Özel Sektör Eliyle Kalkınma” modelinin bölgesindeki öncüsü, Üst Kuruluşumuz, TOBB ise bu kalkınmanın lokomotifi olan Türk özel sektörünün çatı kuruluşudur.

Geniş bir coğrafyada yaşayan, dostlarımızla tanışmaktan ve birlikte çalışmaktan, büyük mutluluk duyuyoruz. Bulundukları ülkelerde, başarılı birer iş insanı olmalarını çok önemsiyoruz. Konuklarımızla, ekonomik olarak güçlenmeniz için yardım ve işbirliği projeleri geliştirmeye hazırız. Bu genç girişimcilerin, ticari kapasitelerini geliştirme çabalarına destek vermek, hem yürekten gelen arzumuzdur, hem de bunu onurlu bir görev saymaktayız.”

23 ülkeden 46 girişimci
16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında Ankara’ya gelen 46 girişimcinin ülkeleri ise şöyle:
Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna-Kırım ve Yunanistan