TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER OSTİM'DE VERİMLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Komşu ülkelerde, Orta Asya'da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerle ülkemizin bağlarını güçlendirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen “16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı” katılımcıları 28 Kasım 2012 Çarşamba günü OSTİM’i ziyaret etti.

alt

Tacikistan'dan OTABEK RUZİEV (solda), Rodos Adası temsilcisi  GÜLER SARIHASAN (ortada) ve Kazakistan'dan  YERZHAN AZHİBEKOV  (sağda) OSTİM  toplantısını yararlı buldular.

Konukları OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN karşıladı ve öğle yemeğinde konuk heyete eşlik etti.

23 ülke ve 3 özerk bölgeden kırkaltı girişimcinin yer aldığı ziyarette OSTİM hakkında bilgiler verilerek, yatırım fırsatları anlatıldı.

OSTİM Yatırımlar Koordinatörü Abdullah ÇÖRTÜ ayrıntılı bir sunu yaparak, OSTİM'de faaliyette bulunan imalat sektörleri ve kümeler hakkında bilgi verdi.

16. dönem Heyet Başkanı Almanya'dan Eşref TENLİK heyet adına bir konuşma yaparak, OSTİM Başkanı Orhan AYDIN'a 16. gruba gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle teşekkür etti.

alt

OSTİM'de Lale Lokantasında düzenlenen Çalışma Yemeginde Kırgız heyeti, Orhan AYDIN'a kalpak hediye etti.

 Konuklar sunumların ardından firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yaparak, iş birliği ve ortaklık alanlarını konuştular.

alt

Arnavutluk, KKTC, Kosova delegeleri OSTİM küme soruymluları ile öğle yemeği sırasın da da OSTİM'deki iş yerlerinde  gerçekleşen üretimler hakkında ayrıntılı olarak görüştüler.

Türk Dünyası girişimcileri ayrıca OSTİM bünyesindeki küme yetkilileriyle de bir araya geldi.

alt

OSTİM'de bulunan Lale Lokantasında  konuk heyet üyelerinin,  OSTİM'li işadamlarının  ve OSTİM yöneticilerinin katılımıyla  isimlerini  OSTİM'den alan ve isimleri tescil edilmiş lezzetli yemeklerin sunulduğu öğle yemeği iş görüşmelerinin devam ettiği ve  yeni dostlukların kururlduğu bir ortamda gerçekleşti.   

alt

OSTİM Programı kapsamında konukların ilgi alanlarıa göre OSTİM Bölgesinde bulunan çeşitli fabrika ziyaretleri   yapmları sağlandı.

alt

-Heyet Başkanı Almanya'dan EŞREF CAN TENLİK (soldan 2.), OSTİM Başkanı Orhan AYDIN'a hediye sundu-

16. grubun OSTİM ziyareti konusunda OSTİM'in web sayfsında yayınlanmakta olan fotoğraflı habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.