TOBB 15. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR MALATYA'YI ZİYARET ETTİ

12-23 Eylül 2012 tarihleri arasında Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen TOBB 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 22 ülke ve 4 özerk bölgeden ülkemize gelen konuklar 20 Eylül 2012 Perşembe günü Malatya ilini ziyaret etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile Malatya Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen bu ziyaret kapsamında konuk heyet üyeleri Malatya TSO'da düzenlenen ikili iş görüşmelerine katıldılar. Malatya Organzie Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaları ziyaret eden konuk işadamları Malatyalı sanayicilerle ve üreticilerle tanışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ başkanlıgında Oda yönetimi ve Meclis Üyeleri tarafından karşılanan konuklar, Oda Başkanına çeşitli hediyeler sundular. Malatya TSO yönetimi de konuklara kayısı ikramında bulundu.

alt

-Romanyalı konuklar Malatya TSO başkanına hatıra tabak takdim etti.-

15. TKG Programı katlımcıları Malatya TSO ev sahipliğinde tarihi ve kültürel meknaları gezerek, yetkililerden bilgi aldı.  Bu kaspamda ASLANEPE ören yeri kazısı da ziyarete dildi. 

ALANTEPE; Malatya'nın 7 km. kuzeydoğusunda yer alan bir arkeolojik yerleşimdir. Türkiye’deki en büyük höyüklerden biridir.  Otuz metre yükseklikteki höyük MÖ 5 bin yıllarından MS 11. Yüzyıla kadar iskan edilmiştir. Bölge MS 5. ve 6. Yüzyıllarda bir Roma köyü olarak, daha sonra da Bizans Nekropolu (mezarlık)  olarak kullanılmıştır. Kazılarda MÖ 3.600-3.500 yıllarından bir tapınak, MÖ 3.300-3.000 yıllarından bir saray, çok sayıda mühür ve ustalıkla yapılmış madeni eşyalar bulunmuştur. Tüm bu buluntular o tarihlerde yerleşimin, aristokratik siyasi, dini ve kültürel bir merkez olduğunu göstermektedir

Konuk heyet eski Malatya şehrinin yerinde bulunan Battalgazi ilçesini ziyaret etmiştir. Burada restore çalışmaları tamamlanan tarihi kervansarayı gezmiş ve yenilenen  tarihi sokaklarda yürüyerek,  bugün farklı işlevlerd eyeniden kullanım açıla tarihi evleri görmüştür. Lokanta olarak hizmet veren tarihi Malatya konagında mola veren heyet üyelerine bölgenin meyveleri ikram edilmiştir. 

alt

Battalgazi (Eski Malatya) gezisinde neşeli ve  renkli anlar paylaşıldı.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir KALAYCIOGLU'nun ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinin ardından Gaziantep'e hareket eden heyet üyeleri, gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek, en kısa sürede Malatya'ya tekrar gelmek istediklerini belirttiler.

15. TKG grubun Nalatya ziyareti yerel basında da çok yer bulmuş, çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde  grubun ziyaret  haberi yayınlanmıştır. Bu haberlere ulaşmak için aşagıda sunulan linklerin tıklanması yeterli olacaktır.

Malatya SonSöz Gazetesinde yayınlanmakta olan TSO ziyareti haberi için lüfen Malatya Son Söz sitesini ziyaret ediniz.

TSO ziyareti haberini yayınlayan Yeni Malatya Gazetesini ziyaret ediniz.

Malatya Haber sitesinde yayınlanmakta olan haberin farklı fotoğrafı için Malatya Haberin sayfasını tıklayınız

MALATYA ZİYARETİ KONUSUNDAKİ DİĞER HABERLER

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcılarının 20 Eylül 2012 Perşembe günü gerçekleşen Malatya' ziyaretien ilşkin daha fazla habere ulaşmak isterseniz aşağıdaki linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Star Gündem gazetsinde yayınlanmakta olan haber için Star Gündem inkini tıklayınız.

Son Dakika sitesindeki haber için tıklayınız.

Malatya Havadis sitesini ziyaret ediniz.

Malatya ziyareti için farklı bir siteyi, Malatya Çagdas linkini tıklayınız.

15. grubun Malatya ziyareti Haber City sitesinde de yayınlanmaktadır.

Malatya Haber Merkezi sitesinde Özbek konukların TSO Başkanına kaftan giydirirken çekilen fotoğfrafı bulabilirsiniz.

Bir başka haber için Haberciniz Biz sitesini ziyaret edebilirsiiniz.

Haberdar com sitesi için lütfen tıklayınız.