TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLERİN 15. BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

TOBB, komşu ülkelerin Türkçe konuşan girişimcilerini 15’inci kez bir araya getirdi. Konuk girişimcilerin 12 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da başlayan programları, 23 Eylül 2012 tarihinde İstanbul’da sona erdi.

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Ali Emre Yurdakul, bu sene 15’incisi yapılan programın büyük başarılar elde ettiğini belirterek, çok müspet geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Farklı coğrafyalardan gelen insanların bu program sayesinde birbirlerini tanıma fırsatı bulduklarını belirten Yurdakul, bu grupla birlikte toplam katılımcı sayısının 550’yi bulduğunu söyledi. Türkiye’nin küresel krizde kredi notu artan 7 ülkeden birisi olduğunu ifade eden Yurdakul, Türk girişimcilerin son iki yılda 2 milyondan fazla kişiye istihdam sağladığını dile getirdi.

alt

BAKANLIK VE KURUM TEMSİLCİLERİ

Dışişleri Bakanlığı Balkanlar ve Avrupa’dan Sorumlu Daire Başkanı Ahmet Faik Davaz ise konuşmasında 2005 yılından bu yana yılda iki kez düzenlenen programın başarısından söz etti. Bu yıl da 47 girişimciyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Davaz, dünya ticaretinin hızla geliştiğine işaret ederek, “Krizden çıkış yolunun, gümrük duvarları ve korumacı tedbirler olmadığı görülmüştür” dedi.

alt

Dışişleri Bakanlığı Kafkasya’dan Sorumlu Daire Başkanı Cüneyt Yavuzcan, TOBB’un organize ettiği Türkçe Konuşan İşadamları projesinin çok güzel işlere vesile olduğunu anlattı. Yavuzcan, yeni iş imkânlarıyla tanışıklıklar için programın önemli bir fırsat sunduğuna vurgu yaptı.

alt

Kırgızistan temsilcileri  Dışişleri bakanlığı Daire Başkanı Cüneyt Yavuzcan'a deri tablo hediye etti-

Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Mehmet Ali Akdağ da eğitimin önemine dikkat çekerken,“Özellikle 1990’dan itibaren Dışişleri Bakanlığımızla birlikte büyük atılımlar yaptık. 10 bin öğrenciyiyurt dışından getirerek, burada eğitim imkânı sağladık. Hâlihazırda 10 bin öğrencimiz daha okula devam ediyor” diye konuştu.

alt

Türkiye mezunu katılımcılar Mehmetali AKDAG ile uzun süre sohbet eti.

TİKA Uzmanı Ayşe Özcan, “Başındaki 15 rakamı programın başarısını ortaya koyuyor” diyerek, TİKA olarak Türkiye’deki ihtisas kuruluşlarından önemli destekler aldıklarını belirtti. Özcan, girişimciliğin geliştirilmesi açısından her türlü projeye açık oldukları mesajını verdi.

KOSGEB temsilcilerinden Abdullah Karaosmanoğlu, KOSGEB’in desteklerini anlatırken, Canan Özturan da 75 ilde organizasyonlarını tamamladıklarını belirtti. Özturan, Türk partneri olan firmalara destek verdiklerinin altını çizdi.

TOBB 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programınn Açılış Toplantısının diğer fotoğraflarına ulaşmak için  lütfen bu linki ziyaret ediniz.

 alt

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı ALİ EMRE YURDAKUL  Açılış Toplantısında İran'dan gelen konukların sorularını yanıtlıyor.