12. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER GRUBUNUN DEİK (DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU) ZİYARETİ

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları 17 Mayıs 2011 tarihinde (DEİK) Dış Ekonomk İlişkiler Kurulu'nu ziyaret etti.

Program kapsamında, onsekiz farklı ülke vatandaşı, otuzsekiz konuk girişimci ve DEİK çatısı altında bulunan ilgili ülke iş konseyleri yürütme kurulu üyeleri ve işadamlarının katılımı ile İstanbul’da TOBB Hizmet Binasında bir toplantı düzenlendi.

17 Mayıs 2011 tarihinde akşam saatlerinde DEİK’e yapılan toplantıya Avrasya İş Konseyi Başkanı Tuğrul ERKİN ev sahipliği yapmıştır.  Tuğrul Bey bu programlara gönüllü olarak ev sahipliği yapmakta, konuklara her zaman yakından ilgilenmektedir.

Toplantıda DEİK tanıtım filmi izlenmiş ve Tuğrul Bey tarafından Avrasya İş Konseyi ve DEİK faaliyetleri konusunda ayrıntılı bir sunuş yapılmıştır. DEİK'in  tanıtımı Genel Sekreter Bahri Can ÇALICIOĞLU tarafından yapılmıştır.  

Ayrıca  Dünya Türkleri İş Konseyi platformu tanıtılmış ve katılımcılar eşleşme platformuna üye olmaya davet edilmiştir. DEİK ve DTİK faaliyetleri hakkında ayrıntılı sunumlar yapılan toplantıda, konuk heyet üyeleri kendi ülkelerinin iş konsyeleri hakkında bilgi aldı ve yöneticileir ile tanışma fırsatı buldu.

Konuk işadamları onuruna DEİK hakkında bilgilendirme toplantısını takiben, VIP salonunda bir Çalışma Yemeği düzenlendi. Ülke esasında hazırlanan masalarda biraraya gelen heyet üyelerine ve iş konseylerinin temsilcilerine bire bir tanışma ve görüşme ortamı sağlanmış oldu

DEİK ilgili iş konseylerinin üyelerinin katılımıyla  düzenlenene yemek sırasında firma temsilcileri ile iş görüşmeleri yapılması olanağı olmuştur. Bu yemeğe Devlet Bakanlığı Danışmanı Sait Yusuf’ta iştirak etmiştir.

alt

DEİK’de düzenlenen toplantıya 7. Dönem Azerbaycan katılımcısı Cavid SADİGOV, 10. dönem İran katılımcısı Hüseyin ARİAN’da iştirak etmiş ve Türkçe Konuşan Girişimcik programının iş ve özel yaşamlarına getirdiği farklılıklar konusunda deneyimlerini paylaşmışlardır.   

Haberin ayrıntılarına DEİK linkinden ulaşabilirsiniz.

12. Grubun DEİK ziyareti Türk BulgarTicaret ve Sanayi odası (TBTSO) web sayfasında da yayınlanmaktadır. TBTSO sayfasını ziyaret edebilirsiniz.