10. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMINA KATILAN KONUKLAR BEYPAZARI'NA DAVET EDİLDİ

TOBB 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katlımcılarının, Ankara'daki programın tamamlanmasından sonra karayolu ile İstanbul'a hareket etmeleri planlanmıştı.

Ancak, TOBB web sayfasında yayınlanan "Açılış Toplantısı" haberlerin okuyan   Beypazarı Ticaret Odası Genel Sekreteri  MEHMET YURDAKUL konukların Beypazarı'nı görmesi ve farklı bir deneyim yaşamaları için tüm grubu Beypazarı'na davet etti.

Bu güzel daveti kabul eden konuk heyet üyeleri  28 Mayıs 2010 Cuma günü İstanbul'a gitmek üzere yola çıkarken, yol güzergahlarını Beypazarı'nı ziyaret etmek üzere yeniden  düzenlediler ve Beypazarı Ticaret Odası'na konuk olmaktan çok memnun oldular.  

Beypazarı TO Genel Sekreteri MEHMET YURDAKUL tarafından ilçenin girişinde karşılanan konuklar için rehber eşliğinde hızlandırlmış bir şehir turu   düzenlendi.

Konuk heyet üyelerinin gün batımından önce şehri görebilmeleri için önce HIDIRLIK TEPESİ'ni ziyaret  etmeleri sağlandı. Burada ve ilçe merkezinde bulunan yerel satıcılardan ilçede üretilen  cevizli sucuk, tarhana vb yiyeceklerden ve el işlemesi  örtülerden satın alan konuklar bu mola fırsatını memnuniyetle değerlendirdiler. 

28 Mayıs 2010 Cuma akşam saatlerinde Beypazarı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.NECDET ÇALIŞKAN ve Beypazarı Belediye Başkanı M. CENGİZ ÖZALP'ın ev sahiliğinde ve refakatinde gerçeleşen ziyaret yeni dostluklara ve işbirliği fırsatlarına vesile oldu.

Beypazarı Çarşısını gezen, tarihi evleri ziyaret eden konuklar  tarihi dokusunu koruyan bu şirin ilçeyi çok sevdiler. Gümüşçüler Çarşısınından yakınları için çeşitli gümüş takılardan  hediyeler satın alan konuklar, Beypazarı'nı tanımaktan duydukları memnuniyetl samimiyetle ifade ettiler.

alt

Beypazarı TO Başkanı ve Beypazarı Belediye Başkanı 10. TKG üyelerine şehrin tarihi sokaklarını tanıttı.

Beypazarı Ticaret Odası başkanı ve yöneticilerinin katılımıyla konuklar için  tarihi ilkokuldan lokantaya dönüştürülen Taş Mektep'de Beypazarının patentli yerel yemeklerinin sunulduğu  bir akşam yemeği ikram edildi. 

alt

Beypazarı Belediye Başkanı M. CENGİZ ÖZALP (ayakta)  konuklara Beypazarı'nın tanıtımını yaptı ve ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verdi. Hemen solunda beypazarı Ticaret Odası Başkanı H.NECDET ÇALIŞKAN  yemeğe katılan TO üyelerini tanıtarak işbirliği olanaklarını anlattı. 

Beypazarı Ticaret Odası meclis üyelerinin de katıldığı akşam yemeği  bir anda çalışma ortamıa dönüştü. Konuk heyet üyeleri ve Beypazarlı işadamları sırayla yaptıkları işler ve sektörleri hakkında bilgi verdiler ve karşılıklı iletişimde kalmak üzere sözleştiler.

alt

Afganistan temsilcisi ABDUL MOSADEQ ABDULWAHAB; 10. TKG grubu adına  bu güzel davet için teşekkür ederek, Beypazarı TO Başkanı H.NECDET ÇALIŞKAN'a  ve Belediye  Başkanı M. CENGİZ ÖZALP'a kalpak sundu.

10. TKG Programına katılan konukların Beypazarı ilçesini ziyareti haberi  Haberler.gen.al web sayfasındayayınlanmaktadır.  Bu ziyaretin haberine ulaşmak için lütfen tıklayınız.