ATO BAŞKANI SALİH BEZCİ, “TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLERİ ÜLKELERARASI İLİŞKİLERİMİZDE BİRER ELÇİ OLARAK GÖRÜYORUZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı SALİH BEZCİ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği halinde bu yıl ondördüncüsünü düzenlediği Türkçe Konuşan Girişimciler Programı nedeniyle Türkiye’de bulunan Türkçe konuşan girişimcilerle bir araya geldi.

ATO’da düzenlenen akşam yemeğinde 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında 20 ülke 4 özerk bölgeden gelen 45 kişilik misafir grubunu ağırlayan ATO Başkanı Bezci, "Türkçe konuşan ülkelerle Türkiye’nin bağlarını güçlendirmenin bir yolunun da ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu" söyledi.

alt

Irak'tan MOHAMMED  KASAP çalışma yemeğinde gümrük kapılarında karşılaşılan sorunlara değindi.

Ülkelerin ekonomik ve sosyal alanda gelişmesi ve refahını artırması için dış pazarlara açılmanın önemine değinen Bezci, “Türkçe konuşan girişimcilerimizle ortak dilin yanı sıra ortak bir geçmişimiz var ve ticari bağdan daha güçlü bir gönül bağına sahibiz. Türkçe konuşan girişimcileri ülkelerarası ilişkilerimizde birer elçi olarak görüyoruz” dedi.

Türkçe konuşan girişimcilerin Türkiye’de yapacağı görüşmelerde çok sayıda ticari diyaloga imza atacağına dikkat çeken Bezci, “Firmalarımız yurtdışına açılırken öncelikle o ülkede güvenilir bir ticari ortak arayışına giriyorlar. Türkçe konuşan girişimcilerimiz ülkemize yatırım yapacağı gibi ülkelerine yapılacak yatırımlarda da bizlere güvenilir bir ortak olabilirler” diye konuştu.

alt

14. grubun ziyareti nedeniyle ATO ev sahipliginde düzenlenen çalışma yemegi sırasında, Kırgızistan'dan programa katılan AIGUL SAIRAKUNOVA'ya sürpriz dogum günü kutlaması yapıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih BEZCİ ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dogumgünü pastasını kesen Kırgız konuk, hayatını en unutulmaz dogu günü kutlamasını yaşadıgını ifade ederk, Salih BEZCİ'ye ve arkadaşlarına teşekkür etti.

alt

14. TKg programıa Kırgızistan'dan katılan AIGUL SAIRAKUNOVA dogumgünü pastası sürprizine çok mutlu oldu ve duygulandı. Pastasını ATO Başkanı Salih Bezci ve Ankara Ticaret Odası yöneticileri ile birlikte kesti.

alt

Afganistan grubu; GUL AHMAD GUL MOHAMMAD  (sol başta),  MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ (soldan 3.) ve  ABDUL HAKİM (sağ başta) ATO yöneticilerine kaftan sundu.

Ankara Ticaret Odası web sayfasında yayınlanmakta olan haberin devamı ve görseller için ATO sayfasını ziyaret ediniz.

İl Gazetesinde yayınlanmakta olan 14. Grubun Ankara Ticaret Odası ziyareti konusunda haber için İl Gazetesinin linkini tıklayınız.

14. Grubun Ankara Ticaret Odası ziyareti konusunda Sondakika Haberleri internet sitesinde yayınlanmakta olan haber için Sondakika Haberleri linkini tıklayınız.

İşten Haberler sitesinde yayınlanmakta olan 14. Grubun Ankara Ticaret Odası ziyareti haberine ulaşmak için İşten Haberleri ziyaret ediniz.

Zaman Gazetesinde yayınlanmakta olan 14. Grubun Ankara Ticaret Odası ziyareti haberi için Zaman Gazetesi linkini tıklayınız.

14. Grubun Ankara Ticaret Odası ziyareti konusunda Gazete Gerçek ineternet sitesinde yayınlanmakta olan haber için tıklayınız.