TOBB 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul İllerinde Gerçekleşti.

25.10.2008- İSTANBUL

19-29 Ekim 2008 tarihleri arasında TOBB 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenmiştir. 

Bu programa 24  ülkeden 40 katılımcı iştirak etmiştir.

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, konuk heyet üyelerini 25 Ekim 2008 Cumartesi günü İstanbul'daki TOBB Hizmet Binasında kabul etti.

alt

Bu görüşmede katılımcılar programın zengin içeriği nedeniyle TOBB Başkanına özel olarak teşekkür etmiştir.

Grüşe sırasında, Almanya'dan gelen Efendi AYGÜN söz alarak, " mümkünse diğer grupların da TOBB Başkanı ile mutlaka görüşmesinin kendilerine yeni ufuklar ve yeni ufuklar kazandıracağına inandığını" ifade etmiştir.

alt

Almanya'dan EFENDİ AYGÜN  (sol başta) TOBB Başkanına cam üzerine işlenmiş bir "Atatürk fotoğrafı "takdim etmiştir.  İran'dan VAHİD PEYMAN (sağ başta)  bu tören anı heyacanını arkadaşıyla paylaşmıştır.  TKG moderatörlerinden TATİANA CHİURCCİU (soldan 2.) hediye takdim törenine yardımcı olmuştur.

alt

9. TKG programına Irak'tan katılan KHALİD MAYAS (solda) kerkük türkmen İşadamları Derneği üyelerine tanınan özel kontenjan nedeniyle TOBB Başkanına teşekkürlerini iletti.

Program kapsamında Ankara'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve DTM Müsteşar Yardımcısı ÜLKER GÜZEL ile görüşen konuklara, TOBB-ETÜ öğetim üyesi Prof. Dr. Ramazan AKTAŞ tarafından "Girişimciik" dersi verilmiştir. Ayrıca KOSGEB, TİKA ve İGEME gibi kamu kurumları ziyaret edilerek, konukların bilgilenmesi sağlanmıştır.

Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul'daki Ticaret ve Sanayi Odalarını, Ticaret Borsalarını ziyaret eden katılımcılar için her ilde ikili iş görüşmeleri düzenlenmiştir.

Program fuarların ziyaret edilmesi, tarihi ve kültürel mekanların gezilmesi ile tamamlanmıştır.