TOBB 8. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı Katılımcıları Dünya Türk İş Konseyi Kuruluşu Hazırlık Toplantısına Katıldı.

TOBB 8. Türkçe Konuşan Girşimciler heyeti 5 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul'da DEİK tarafından düzenlenen Dünya Türk Ekonomi Zirvesine katılarak, tüm dünyadan gelen Türk girişimcilerle buluştu ve büyük aile fotoğrafında yeraldı.

alt

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında kurulması kararlaştırılan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in, yurt dışında dağınık örgütlenmiş olan başarılı, girişimci ruha sahip, Türk lobiciliğinin yurt dışında etkin olması için çaba gösteren Türk girişimcilerini ve uluslararası büyük güce sahip şirketlerde karar mekanizmalarının başındaki Türk profesyonellerini tek çatı altında toplaması hedeflenmektedir.

alt

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU; DTİK Hazırlık toplantısına katılan 8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları ile yaptığı görüşmede; "konuk üye olarak DTİK üyesi olmalarının ve iletişim platformundan ücretsiz olarak yararlanmalarının sağlanacağını ve bunda sonra da DTİK'in faaliyetlerine davet edilecekleri" müjdesini verdi.

Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere Birliğimizin tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2-18 Mayıs 2008 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapılarak 8.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı düzenlenmiştir.

Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen bu programa 19 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 50 katılımcı iştirak etmiştir.

Oda/Borsa ziyaretleri, organize sanayi bölgeleri ve fabrika ziyareteri, fuar ziyaretleri ve ikili iş görüşmesi ağırlıklı olraak düzenlenen program kapsamında TOBB ETÜ tarafından verilen "Girişimcilik" derslerine, Dış Politika sohbetlerine, KOSGEB, TİKA ve İGEME gibi kamu kurumlarının tanıtılmasına da yer verilmiştir.