TOBB 14. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI KATILIMCILARI TOBB'UN KONUĞU OLARAK ANKARA'YA ULAŞTI

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan Türkçe konuşan girişimcilerle ülkemizin bağlarını

güçlendirmek ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla TOBB ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapılarak Haziran 2005 tarihinde başlatılan Türkçe Konuşan Girişimciler Programların 14’üncüsü başladı.​

alt

TOBB’un 67’inci Genel Kurulu’na da katılan Türkçe Konuşan Girişimciler Heyeti, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı ALİ EMRE  YURDAKUL’un  (sağdan 3.) başkanlığında yapılan  Açılış otururmunda kendilerini tanıtma ve isteklerini iletme fırsatı buldu.

Toplantıya Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı KOSGEB ve TİKA temsilcileri de katıldı.

Güçlü Oda Sistemi ve TOBB’un uluslararası faaliyetlerine ilişkin bir sunumun ardından, OSTİM Bölge Müdürlüğünün tanıtımı ve iş taleplerinin toplanmasına geçildi.

alt

Programa bugüne kadar 24 farklı ülkeden ve 4 özerk bölgeden yaklaşık 455 iş adamı ve iş kadını katıldı. Bu yılki programa ise toplam 20 ülke ve 4

Özerk Bölgeden (Başkortostan, Gagavuzya, Kırım ve Tataristan) 45 girişimci iştirak etti. Programdan yararlanan toplam katılımcı sayısı 500’e ulaştı.

19 Mayıs 2012 tarihinde başlayan 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Ankara, İstanbul, Afyonkarahisar ve Denizli illerinde gerçekleşecek ve 30 Mayıs 2012 günü sona erecektir.

alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan temsilciler TOBB binasıdna yapılan açılış oturumua birikte iştirak ettiler. İBRAHİM ERYILMAZ (sol başta),  MEHMET AKİF TURANGİL (soldan 2.), YÜKSEL SARAR (soldan 3.),  AYHAN ŞEN (soldan 4.), CİHAN MUTLU AKTÜRK (soldan 5.) ve heyet başkanı  REMZİ KAPLAN (sağ başta ayakta) güçlü bir katılım sergilediler.

alt

İran temsilcisi  DAVOOD TAHMASEBPOUR (sağda)  Açılış otururmunda Dışişleri Bakanlığı Kafkasya-Orta Asya Daire Bakanı  Sibel  ERKAN'a  14. TKG heyeti adına elişi bir örtü armağan etti.

Katılımcılar bulundukları ülkelerde başta ticaret olmak üzere çeşitli iş kollarında faaliyet göstermekte. İlgilendikleri sektörler ise; inşaat, tekstil ve konfeksiyon, gıda ve gıda makineleri, mobilya, inşaat ve tesisat malzemesi, otomotiv yan sanayi, kozmetik ve temizlik ürünleri, turizm, yatırım projeleri, hukuk ve danışmanlık olarak gruplanmaktadır.

alt

Mili Eğitim Bakanlığı Türk Cumhuriyetleri ve Balkan Ülkeleri Grup Başkanı MEHMETALİ AKDAĞ  (solda 3.) katılımcılarla  yakından ilgilendi.

alt

Program ile; katılımcıların bulundukları ülkelerde ticaret yapma kapasitelerinin güçlendirilmesi ve Türkiye ile işbirliği yapma olanaklarının arttırılması amaçlandığından, program süresince girişimcilik ve iş yapma deneyimleri konusunda bilgilenmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB, TOBB-ETU Üniversitesi ve DEİK ile işbirliği yapılarak, çeşitli seminerler ve söyleşiler planlandı.

alt

Bu haberin diğer fotograflarına TOBB web sayfasından ulaşmak mümkündür.