TOBB 13. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER TOBB'DA BULUŞTU

19.09.2011 Ankara

​13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı başladı. 22 ülke ve 4 özerk bölgeden gelen iş dünyası temsilcilerini buluşturan program 28 Eylül 2011 tarihine kadar Ankara, İstanbul, Kayseri ve Nevşehir’deki etkinliklerle devam edecek.

​TOBB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen tanışma toplantısının açılış konuşmasını yapan TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, 2005 yılından bu yana düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na ilişkin çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade ederken, geçmişte bu programa katılanların ciddi ticari ilişkiler kurduklarına işaret etti.

alt

TOBB Genel Sekreteri Saraçöz, “Bugüne kadar 24 farklı ülke ve 3 özerk bölgeden 410 işadamının katıldığı programın bu yıl onüçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Program süresince sizlerle tanışacağız, kaynaşacağız ve ileriye dönük ticaret yapacağız” diye konuştu. Saraçöz, programın gerçekleşmesine önemli katkılarda bulunan Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Damla Yeşim Say da konuşmasında konuk girişimcilere hitaben “Sizler Türkiye ile ülkeleriniz arasında sağlam bir köprü oluşturuyorsunuz. Türkiye bugün büyük iç pazarı ve rekabetçi endüstrisi ile sayısız fırsatlar sunmakta” ifadesini kullandı.

alt

Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ise dış politikalarda bugünün en önemli gündem maddesinin ticari ve ekonomik ilişkiler olduğunu dile getirirken, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Üzeyir Altınkanat, Türkçe konuşan girişimcilerin çok önemli bir köprü oluşturduklarını anlattı.

alt

 

alt

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Açılış Toplantısının TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan detaylarına  ve diğer fotoğraflarına ulaşmak için lütfen bu linki ziyaret ediniz.

Programın İçeriği

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programının katılımcıları, bulundukları ülkelerde başta ticaret olmak üzere; konfeksiyon, gıda ve gıda makineleri, gıda,
ambalaj makineleri, mobilya ve ağaç işleme makineleri, inşaat ve tesisat malzemeleri, otomotiv yan sanayi, kozmetik ve temizlik ürünleri, turizm, proje,
hukuk ve danışmanlık gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

İstanbul’da fuar ziyaretleri ile başlayacak programda konuklar Avrasya Ambalaj 2011 Fuarı, Yapı Market 2011, ZOW 2011 Mobilya Endüstrisi Fuarı ve
6. İstanbul Gıda-Tek 2011 Fuarı’nı gezecekler.

Hazırlanan program kapsamında konuk girişimciler; Ankara Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Borsası, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve DEİK üyesi firmalarla ikili görüşmeler yapma imkânı bulacaklar. Ayrıca, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi, OSTİM ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları da ziyaret edecekler.