12.05.2011 - Ankara /

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Katılan Konuklar TOBB Başkanını Ziyaret Etti. 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Sertifika Töreni’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, halkların zengin olması için ticaretin gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hepimiz aynı kültür ve tarihle şekillendik ve aynı kaderi paylaşıyoruz. Müteşebbis ruhumuzu ön plana çıkararak işbirliğini güçlendirmeliyiz” diye konuştu.​

alt


TOBB ve Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerindeki Türkçe konuşan girişimcilerle bağları güçlendirmek ve ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen TOBB 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na katılanlar, sertifikalarını TOBB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tören öncesinde, 21 ülke ve 3 özerk bölgeden gelen Türkçe Konuşan Girişimcileri kabul ederken, konuk girişimcilerin görüşlerini de dinledi. Kabul toplantısına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar da katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Atlantik’ten Pasifik Okyanusu’na kadar Türkçe konuşarak gidilebileceğini bildirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz birlikteyiz. Gelecekteki kaderimiz de birlikte çizilecek” dedi.

Zengin olmanın yolunun ticaretten geçtiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Halkın zengin olması için ticaretin güçlü olması lazım. Sizlerle daha yakın işbirliği içerisinde olabilmek için bu programları yapıyoruz. Türkiye İtalya ile Çin’in arasındaki en önemli sanayi devi. 130 milyar dolar ihracat yapıyoruz ve bunun yüzde 92’si sanayi malı. Biz birlikte yapacağımız ticaretten de büyük memnuniyet duyarız. Bu programlar sonrasında size Köstence ile Kerkük’ün ticaret yapmasını örnek gösterebilirim. Hem bizimle hem kendi aranızda ticareti artırın. İşbirliğini mutlaka kuvvetlendirmeliyiz. Birbirimizle iletişim içinde olmamız lazım” ifadesini kullandı.

Konuk girişimcilere Dünya Türk İş Konseyi’ne üye olmaları çağrısında da bulunan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik yapısı ve dünya içerisinde yeri konusunda bilgiler verdi. “Bizde petrol ve doğal gaz yok ama müthiş bir müteşebbis güç var” diyen Hisarcıklıoğlu, bu gücün 200’den fazla ülkeye ihracat yaptığını vurguladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu “Sizin gücünüz de bizim gücümüz. Ayrımız gayrımız yok. Biz büyüdükçe siz, siz büyüdükçe biz büyüyeceğiz” dedi.

Hisarcıklıoğlu konuk girişimcilere, bulundukları bölgenin odalarında aktif rol almaları tavsiyesinde de bulundu.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Sertifika Törenine ait farklı fotoğrafları aşağıda dikkatinize sunuyoruz.

alt

12. TKG programına Türkmenistan'dan katılan  MERDAN GURBANDURDYEV (sol başta) ve BAYRAM BAYRAMOV (sağdan 2.) TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'na 12. TKG heyeti adına Türkmen kaftanı ve kalpağı sundu. EBSO  Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcıs ENDER YORGANCIOĞLU  (sağ başta) girişimcilerle yakınden ilgilendi.

alt

12. Türkçe Konuşan Giirşimciler Programı katılımcıları görüş ve önerilerini TOBB Başkanı ile paylaştılar.  

alt

Bu haberin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sayfasında yayınlanmakta olan detaylarına ulaşmak için bu linki tıklamanız yeterli olacaktır.