Girişimcilik Programları Devam Ediyor. 7. Grup Çalışmalarına TOBB'da Başladı

20.10.2007 - ANKARA,

Rifat Hisarcıklıoğlu: "TOBB olarak, elde ettiğimiz tecrübeleri, şimdi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece, aramızdaki dayanışma daha da artacak ve yeni işbirliği imkanları bulacağız. Sizlerin varlığıyla ve katkısıyla, kalıcı ve yapısal işbirliği ortamları kuracağımıza ve geliştireceğimize inanıyorum."

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, komşu ülkelerdeki Türkçe konuşan girişimcilerle, ülkemizin bağlarını güçlendirmek ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla, 2005 yılında başlattığı Girişimcilik Eğitim Seminerlerinin 7’ncisi başladı. 18-30 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek seminere 17 ülkeden 35 işadamı davet edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen ve TOBB’un ev sahipliğinde ülkemizde ağırlanan, dış ülkelerde Türkçe konuşan ve eğitim programı çerçevesinde Türkiye’de bulunan 35 işadamı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile biraraya geldi. TOBB Başkanı yaptığı konuşmada, "TOBB olarak, elde ettiğimiz tecrübeleri, şimdi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece, aramızdaki dayanışma daha da artacak ve yeni işbirliği imkanları bulacağız. Sizlerin varlığıyla ve katkısıyla, kalıcı ve yapısal işbirliği ortamları kuracağımıza ve geliştireceğimize inanıyorum" dedi.

alt

-Azerbaycan kökenli olan, Ankara Hukuk Fakültesi mezunu NAZIM AGAZADE  (soldan 5.) 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Moskova'da yaşamakta olduğu için Rusya delegesi olarak katılmıştır.-

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşması şöyle:

"Şahsım ve TOBB adına sizleri saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz. Komşu ülkelerdeki Türkçe konuşan girişimcilerle, ülkemizin bağlarını güçlendirmek ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla, 2005 yılında Birliğimiz tarafından, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapılarak, Türkçe Konuşan İşadamları Girişimcilik Eğitim Programı başlatılmıştır.

Bu programa bugüne kadar, Balkanlardan, Kafkaslardan, Orta Asya’dan ve Ortadoğu’dan, 200’den fazla değerli iş adamı kardeşimiz, dostumuz katılmıştır. Bugün, bu çatı altında, yedincisini düzenlediğimiz girişimcilik eğitim seminerinde, 17 ülkeden katılan ve Türkçe konuşan siz 35 değerli iş adamını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

alt

-7. TKG heyet başkanı RECEP RECEBOV SALİEV (sol başta)   ve Bulgaristan grubu TOBB Başkanı ile tanıştı.-

Türkiye; Balkanlardan, Ortadoğu’ya kadar uzanan bu bölgede, özel sektörü en gelişmiş ülkedir. Türkiye olarak, piyasa ekonomisine geçişi, 80’lerin başında başlatmıştık. Aradan geçen 25 sene içinde, milli gelirimiz 60 milyar dolardan 360 milyar dolara yükseldi. Böylece bu bölgenin en büyük, dünyanınsa 17. büyük ekonomisidir.Dünyanın 17. büyük ekonomisi olduk.

Dış ticaret hacmimiz, 25 yıl içinde 14 milyar dolardan 190 milyar dolara yükseldi. Avrupa Birliği’nin altıncı büyük partneri haline geldik. Bugün Türkiye, 100 milyar dolar ihracat yapıyor. Bu ihracatı gerçekleştirenler de, TOBB’ un üyeleridir.

80’lerin başında ihracatımızın yüzde 80’i tarım ürünüyken, bugün yüzde 85’i sanayi ürünüdür. Özetle geldiğimiz noktada Türkiye, bu bölgede, özel sektöre dayalı kalkınmanın en iyi örneği haline gelmiştir.

alt

TOBB olarak, elde ettiğimiz tecrübeleri, şimdi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece, aramızdaki dayanışma daha da artacak ve yeni işbirliği imkanları bulacağız. Sizlerin varlığıyla ve katkısıyla, kalıcı ve yapısal işbirliği ortamları kuracağımıza ve geliştireceğimize inanıyorum.

Geniş bir coğrafyada yaşayan, siz değerli dostlarımızla tanışmaktan ve birlikte çalışmaktan, büyük mutluluk duyuyorum. Bulunduğunuz ülkelerde, başarılı birer iş adamı olmanızı çok önemsiyoruz. Sizlerin ekonomik olarak güçlenmeniz için yardım ve işbirliği projeleri geliştirmeye hazırız. Ticari kapasitenizi geliştirme çabalarınızı desteklemek; hem yürekten gelen arzumuzdur, hem de bunu onurlu bir görev saymaktayız.

alt

-TOBB Başkanı İran ve Kazakista delegeleir ile selamalaştı-

Sizlerin ülkemizde geçireceğiniz zamanı, en verimli şekilde kullanmanız için, yoğun bir program hazırladık. Girişimcilik Eğitim Programının, siz değerli katılımcılarımıza yararlı olmasını ve ülkelerimiz arasında yeni iş ve dostluk köprüleri kurulmasına vesile olmasını umuyorum.

Sözlerime son verirken siz değerli konuklarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyor, sizleri burada, TOBB çatısı altında görmekten duyduğumuz memnuniyeti, özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum."

alt

TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri  7. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları ile sohbet etti.

TOBB Başkanının 7. Türkçe Konuşan Girişimciler Grubu üyeleri ile tanışma toplantısında heyet üyeleri tarafından sunulan hediyeler  TOBB’da sergilenmek üzere  teslim alınmıştır. 

alt

7. TKG programına Kazakistan'dan katılan ELDAR KHİNİZOV (ortada) TOBB Başkanına katalog kitap armağan etti.

7. TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programının fotoğraflarını görmek için lütfen TKG portalının ana sayfasındaki "Görseller" Bölümünü ziyaret ediniz.