Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Ukrayna’nın Yatırım Ajansı ‘UkraineInvest’ CEO’su Sergiy Tsivkach ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.​

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticari ilişkilerin giderek geliştiğini, 2021 yılının ilk on ayında, pandemi şartlarına rağmen ihracatta yaklaşık % 70 oranında artış yaşandığını" belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye ile Ukrayna’nın 10 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefi belirlendiğini" ifade etti.


Toplantıya, TOBB ile Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası arasında kurulan Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu üyelerinin yanısıra; Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, Türk Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, Toprak Mahsülleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Tarım Meclisi Başkanı Ülkü Karakuş, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Natalia Lopatina ve iş insanları iştirak ettiler.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 


Ukrayna’daki yatırım fırsatları üzerine bir sunum gerçekleştiren UkraineInvest CEO’su Sergiy Tsivkach ise, daha fazla Türk yatırımcıyı Ukrayna’da görmek istediklerini ifade etti.

Gerçekleşen açılış konuşması ve sunumum ardından katılımcılar Türkiye-Ukrayna ticari ve ekonomik ilişkileri ile Ukrayna’daki yatırım fırsatları hakkında görüş alış verişinde bulundular.