Ukrayna'dan 21. TKG Üyesi Anatolii  Rybchuk  25 Ekim 2020 tarihinde yapılan yerel seçimlerde bölge meclisi üyeliği için aday oldu.

Ukrayna vatandaşları 25 Ekim 2020 tarihinde köy, şehir ve bölge meclislerinin üyelerini seçmek için sandığa gitti. Düşük katılım oranı ile gerçekleşen yerel seçimler, uluslararası gözlemciler tarafından güvenli ve kurallara uygun yapılan seçimler olarak tanındı. Seçimlere katılım oranının yüzde 37 olduğu açıklandı. Katılım oranının dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla düşük olduğu belirtildi. 

Seçimlerin ikinci turu 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşti.


G7 ülkeleri Büyükelçileri, Ukrayna’da düzenlenen yerel seçimleri  değerlendirerek,  “Demokrasi işbaşında” ifadelerini kullandı. Sosyal medya üzerinden dün akşam yayımlanan açıklamada, “G7 Büyükelçileri, demokratik oy kullanma haklarını gerçekleştirdikleri için Ukrayna vatandaşlarını tebrik ediyor.  İşte demokrasi iş başında; vatandaşlar şehir ve bölgelerinin yaşamına doğrudan dahil oluyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 28 Nisan -11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düzenlenen 21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi Anatolii Rybchuk  kuruyemiş üretimi ve toptan  ticareti yapan,  emlak projeleri geliştiren, yatırım danışmanlığı yapan şirket sahibidir.



21. TKG programı katılımcısı Anatolii Rybchuk (sağda) Ukrayna ve Türkiye Dostluk ve İşbirliği Derneği Başkanıdır. TUİD-Türkiye Ukrayna İşadamları Derneği  Vinnitsa bölgesi temsilcisidir.

21. TKG grubu üyesi Anatolii Rybchuk'un seçim çalışmalarına ait farklı footğraflara değerli arkadaşımızın facebooks ayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür.